U Zagrebu održana regionalna ecommerce konferencija OMGcommerce

U Zagrebu održana regionalna ecommerce konferencija OMGcommerce

U petak je u Kraševom Auditoriumu u Zagrebu u organizaciji Netokracije uspješno održan OMGcommerce. Najveća regionalna konferencija te vrste, okupila je tristotinjak sudionika i tridesetak predavača iz različitih područja ecommercea, prodaje i online poslovanja.

Dan je započeo službenim otvaranjem na kojem su uvodne govore održali Ivan Brezak Brkan, direktor OMGcommerce konferencije, Igor Strejček, direktor Direkcije distributivnih kanala Erste banke, Aron Stanić, Inchoov voditelj prodaje i Nandino Lončar, tajnik OSC-a.

Nakon otvaranja predavanja su započela s Nikolom Jelačićem, Googleovim industrijskim menadžerom. Temom o stanju ecommercea u svijetu dotaknuo je bitne stavke koje su neizbježne za današnje online poslovanje te je pokazao zanimljive svjetske statistike o trgovini putem interneta.

Joann Johnstone na svojem predavanju govorila je o tvrtki Zee&Co, njenom načinu poslovanja, vezi s Inchoom, a pridružio joj se i Tomislav Bilić, direktor i osnivač ove osječke tvrtke koja se bavi razvojem web trgovina na platformi Magento, koji je dao uvid u tehničku stranu onoga što Zee&Co radi.

Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, Slobodan Marković, jedan od najvećih srpskih stručnjaka za ecommerce, te Jan Šulik iz Ministarstva gospodarstva okupili su se na pozornici konferencije OMGcommerce kako bi raspravljali o ulozi koju država i institucije mogu i trebaju odigrati u poticanju internetske trgovine kao jedne od bitnih stavki u razvoju gospodarstva.

Erste banka najavila je uvođenje nove usluge mobilnog plaćanja - Erste Smart Wallet - namijenjenu svojim klijentima i prodajnim mjestima koja su do sada prihvaćala isključivo gotovinu kao sredstvo plaćanja. Posebnost Erste Smart Walleta jest u tome što za trgovca nudi povoljnije naknade, ali i trenutnačnu isplatu sredstava na žiro račun tvrtke.

Kupcima Erste Smart Wallet daje mogućnost brzog i jednostavnog plaćanja na prodajnim mjestima, prijenos sredstava između dva korisnika Walleta te pohranu loyalty kartica u aplikaciju. Iz Erste banke su također izjavili kako rade na privlačenju klijenata i trgovaca, te da je ovo još jedan dokaz kako velike organizacije poput banaka ipak mogu pratiti tehnološke trendove i tržištu predstaviti inovativne prozivode.