U treću generaciju ZIP-a ulazi 9 novih timova

U treću generaciju ZIP-a ulazi 9 novih timova

Zagrebački inkubator poduzetništva otvorio je svoja vrata trećoj generaciji startup timova. Odabrano je devet novih startupa koji će proći ZIP-ov pred-inkubacijski program.

Selekcija projekata odvijala se u dva koraka: od svih zaprimljenih projekata prvo su odabrani oni koji zadovoljavaju sve osnovne kriterije ocjenjivanja (inovativnost, tržišni potencijal, disruptivnost i tim), koji su zatim pozvani u ZIP održati prezentaciju uživo, tzv. pitch. Naposlijetku je na temelju pitcheva i ukupnog dojma izvršen konačni odabir projekata. Odabir projekata vodili su osnivači ZIP-a: Ivo Špigel, Saša Cvetojević, Mihovil Barančić i Damir Sabol. U odabiru je sudjelovala i dr.sc. Vlatka Petrović, voditeljica Ureda za transfer tehnologije, sa strane Sveučilišta u Zagrebu, s kojim ZIP ima uspostavljenu programsku suradnju.

Devet novih startupa koji ulaze u ZIP su:

  • CroMedicor - Online platforma koja povezuje sve sudionike hrvatskog zdravstvenog turizma
  • GreenPie - Web aplikacija koja automatizira nutricionistički workflow
  • HelthEdu Project - Community koji spaja ljude, znanstvenike i developere sa ciljem stvaranja platforme za akceleraciju inovacija i širenja znanja u zdravstvu
  • Ljiljana Nieder - Web portal s provjerenim receptima koji su detaljno opisani
  • Orioly - SaaS platforma koja pomaže malim tour agencijama da jednostavno organiziraju svoje poslovanje
  • Potroško - Aplikacija za praćenje i smanjivanje mobilnog računa
  • Styledict - Online modna zajednica i platforma za kupoprodaju odjeće
  • Tournply - Online sustav za vođenje sportskih turnira
  • Weddingella - Online planer savršenih vjenčanja.

Treba napomenuti da su startupi Potroško i Tournply osvojili članstvo u ZIP-u na Startup Camp Rijeka natjecanju.

Timovi ZIP treće generacije proći će kroz intenzivan program družeći se s talentiranim pokretačima starup projekata, te velikom ZIP mentorskom mrežom sa svim neophodnim resursima koji su omogućeni od partnera ZIP-a. Već danas, novi timovi pridružit će se kolegama druge generacije gdje će intenzivno nastaviti s razvojem svojih projekata.

ZIP je dodao kako su imali velika koja su nadmašena samim kvalitetnim prijavama koje su zaprimili u ovom ciklusu treće generacije.