U Skype-a-Thonu sudjelovala djeca iz osnovne škole u Križevcima

U Skype-a-Thonu sudjelovala djeca iz osnovne škole u Križevcima

Globalni događaj Microsoft in Education Skype-a-Thon održan je sredinom prošlog tjedna. Četvrto izdanje okupilo je učenike i profesore iz cijelog svijeta, a tijekom dvodnevnog održavanja ovog odličnog edukacijskog događanja, učenicima iz regije središnje i istočne Europe cilj je bio putovati regijom i prijeći milijun virtualnih milja. Od zemlje do zemlje, putem Skypea, sudionici su se povezivali i razmjenjivali ideje i razmišljanja o temama poput kulture, tradicije, povijesti i računalne znanosti.

„Naša škola sudjelovala je u Skype-a-Thonu s tridesetoro djece šestog, sedmog i osmog razreda. Imali smo uzastopnih 10 Skype susreta te 6 Mystery Skype poziva, u kojima smo trebali odrediti lokaciju razreda s kojim razgovaramo. Kasnije smo doznali da smo razgovarali s djecom iz Rusije, Perua, Puerto Rica, Australije i Filipina“, izjavila je učiteljica u Osnovnoj školi Vladimira Nazora iz Križevaca Gordana Novak.

Novak je dodala kako su u sklopu događaja imali i gostujuće predavače. Tako ih je Daniel Mayer, osnivač zaklade Under a Tree, motivirao i inspirirao da postanu odgovorniji i suosjećajniji. Razgovarali su i s Daynom Hilton, vlasnicom četverogodišnjeg psa dalmatinca, ženke Molly, koja joj pomaže u provedbi programa prevencije i zaštite od vatre. Imali su i virtualni izlet u Kaliforniju na kojem su učili o ogromnim stablima sekvoja. „Najvažniji razgovor za djecu naše škole bio je s Anthonyjem Salcitom, potpredsjednikom Microsoftovog odjela Worldwide Education. Predstavili smo mu školsku grupu robotike i razgovarali s njim o radu u Microsoftu, vizijama obrazovanja te kako dobiti status Microsoft Showcase škole,“ dodala je Novak.

Za svakih 400 prijeđenih virtualnih milja, #MicrosoftEDU izvršit će donaciju kojom će omogućiti pružanje osnovnih školskih sredstava manje sretnoj djeci, financirajući izgradnje novih učionica i knjižnica, nabavku školskih pomagala ili obuku nastavnika u svrhu kvalitetnijeg obrazovanja. Sudjelovanjem i prelaskom virtualnih milja, učenici pomažu drugim učenicima kojima je potrebna pomoć. Koprivnička je osnovna škola tijekom sudjelovanja prešla 49.659,26 milja ili 79.918,84 kilometara.