U prvoj polovici 2021. stvoreno gotovo pola milijuna novih Bitcoin adresa

U prvoj polovici 2021. stvoreno gotovo pola milijuna novih Bitcoin adresa
DepositPhotos

Bitcoin mreža nastavlja bilježiti rast aktivnosti na svom blockchainu, bez obzira na pad koji traje još otkako je u travnju ove godine postavljen rekord u smislu aktivnosti. Tako nešto vidi se prema broju novokreiranih adresa.

Prema podacima kojima barata Blockchain Centre, kroz prvu polovicu ove godine kreirano je u prosjeku 488.206 novih bitcoin adresa dnevno. Ukupno, kroz prvih šest mjeseci 2021. kreirano ih je 88.365.209. Ali, tako nešto ipak prvenstveno se treba pripisati aktivnostu kroz prvi kvartal, odnosno, prva tri mjeseca ove godine.

Tad su kriptovalute rušile rekorde i donosile izniman profit svima uključenima u njihovo trgovanje, da bi se oko ožujka sve strmoglavilo. Vidi se to i prema aktivnosti jer u siječnju je svakodnevno u prosjeku otvoreno 551.132 novih adresa, u veljači nešto manje - 550.800.

Zatim dolazi ožujak i s njim blagi pad na 526.670 adresa, da bi se u travnju negativni trend nastavio padom na 496.311 novih adresa dnevno. U svibnju je zabilježen pad na 436.567 novih adresa i u lipnju je bila najgora situacija s 370.269 novih adresa.

Ipak, kriptovalute polako vraćaju vrijednost pa će se u drugoj polovici ove godine vrlo vjerojatno sve skupa vratiti na razinu kao iz prvog kvartala, zbog čega svi uključeni mogu biti više nego zadovoljni.

Samo, što su uopće te bitcoin adrese i čemu služe? One su nešto kao bankovni računi, ali ih je bitno lakše otvoriti, sigurnije su i teško se može pratiti njihova aktivnost, čak i od strane onih koji su specijalizirani za praćenje bitcoin aktivnosti.

Također, korisnici otvaraju konstantno nove adrese jer čim se jedna jednom iskoristi, postaje ranjiva za napade, što znači da je bolje prilikom baratanja bitcoinom otvarati nove i na taj se način dodatno zaštititi. A tako nešto nije problem jer otvaranje nove bitcoin adrese podosta je lako, ne samo lakše nego otvoriti bankovni račun nego i, primjerice, Facebook račun...