U ožujku se održava treći Zagrebački sigurnosni forum

U ožujku se održava treći Zagrebački sigurnosni forum
DepositPhotos

Za mjesec dana bit će održano treće izdanje međunarodnog Zagrebačkog sigurnosnog foruma (ZSF) kojeg organiziraju Institut za istraživanje hibridnih sukoba i udruga svetog Jurja. Događaj nosi naziv „Resilient Critical Infrastructure and Terrorism - National and International Cooperation“ a održat će se 16. i 17. ožujka u zagrebačkom hotelu Sheraton.

U fokusu ovogodišnjeg Foruma je prepoznavanje i suočavanje s izazovima koji dolaze iz domena cyber i energetske sigurnosti, odnosno složenih oblika hibridnog sukobljavanja i ratovanja u cilju organiziranja učinkovite i preventivne zaštite kritične infrastrukture. Zahvaljujući članovima međunarodnog organizacijskog odbora kojeg čine priznati stručnjaci Forum je postao jedan od vodećih godišnjih susreta stručnjaka za zaštitu kritične infrastrukture u Jugoistočnoj Europi. Podršku je dala predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je ponovno prihvatila pokroviteljstvo.

Nazočnost je do sada je potvrdio veći broj stručnjaka iz ukupno 20 država. Budući da se Forum programski i tematski naslanja na pojedine sigurnosne strukture koje su dio NATO saveza, na njemu će aktivno sudjelovati samo predstavnici zemalja članica, ili partnerskih zemalja te asocijacije. Forum je zatvorenog tipa s ograničenim brojem sudionika, a predavanja će biti na engleskom jeziku.