U Osijeku se održava konferencija o sociološkom aspektu ICT-a

U Osijeku se održava konferencija o sociološkom aspektu ICT-a

Foto: DepositPhotos

U moru raznih tehnoloških konferencija, sljedećeg mjeseca u Osijeku nas očekuje događaj pomalo neuobičajene tematike. Naime, Forum ICT – društvo bavit će se sociološkim gledištem na ICT, odnosno međusobnim utjecajem najpropulzivnije gospodarske grane i društva današnjice.

Kakav je i kakav bi trebao ili mogao biti odnos društva i ICT industrije u Hrvatskoj komentirat će sudionici, panelisti i predavači, kroz četiri panela. Tako će na temu Digitalna ekonomija, digitalni marketing i decentralizacija raspravljati Velimir Srića, Antun Biloš, Zorin Radovančević, Marko Rakar i Boris Šurija. Slavko Vidović, Matija Kopić, Silvio Kutić/Luka Babić, Kruno Miličević, Ivica Mudrinić te Aco Momčilović sudionici su drugog panela nazvanog Inovacija kao motor razvoja inovacija i lokalnog društva.

Panel pod nazivom Regionalno i međunarodno poslovanje – prilike i izazovi lokalnog pristupa okupit će Borisa Bajtla, Darka Huljenića, Antu Mandića, Nikolu Dujmovića i Ivana Brezaka Brkana. Četvrti i posljednji panel po redu nazvan je Povlačenje sredstava iz EU fondova za ICT sektor, a u njemu će sudjelovati Davor Huška, Tajana Barančić, Ivan Ante Nikolić i Anita Cvetić Oreščanin.

Posjetitelje također očekuje i nekoliko stručnih predavanja. Anđelko Milardović i Hrvoje Balen govorit će o tehnološkoj dimenziji globalizacije, migracijama i kompatibilnosti društva. Stanje ICT sektora u Hrvatskoj i EU s osvrtom na ICT politike i razvoj društva tema je predavanja koje će održati Ivo Špigel, dok će Antonija Osojnik govoriti na temu Zakonski okviri kakvi nam trebaju uz primjere dobre prakse.

Ideja Foruma je povezati sve dionike potrebne za jačanje, razvitak i rast. Tako će se među panelistima i predavačima naći predstavnici realnog sektora, medija, visokog obrazovanja, nacionalne i lokalne politike te interesnih skupina. Nositelj Foruma ICT-društvo je Institut za europske i globalizacijske studije iz Splita u suradnji s udrugom Osijek Software City. Događaj će se održati 23. ožujka, a više detalja o svemu možete pronaći na internetskoj stranici Foruma.

Još iz kategorije

IBM: Napravimo rješenja koja će nas bolje braniti od katastrofa i nepogoda

IBM: Napravimo rješenja koja će nas bolje braniti od katastrofa i nepogoda

24.05.2018. komentiraj

Tvrtka IBM i njeni partneri, objavili su danas pokretanje globalne inicijative Call for Code, najvećeg i najambicioznijeg projekta koji treba okupiti startup tvrtke, akademsku zajednicu i softverske kompanije u suprotstavljanju jednom od najvećih društvenih problema današnjice: izradi boljih rješenja za prevenciju, pravodobnu reakciju i brži oporavak od prirodnih katastrofa.

Završilo treće izdanje humanitarnog gaming turnira

Završilo treće izdanje humanitarnog gaming turnira

24.05.2018. komentiraj

Nakon dva dana punih okršaja u atraktivnoj gaming areni, završilo je četvrto izdanje turnira Good Game Zagreb 2018 powered by Vipnet. Pamtit će se kao najveće izdanje u povijesti, po rekordnom broju prijava kompanija koje su, osim iz Hrvatske, stigle iz Srbije, Slovenije i Austrije, ali i po brojnim popratnim sadržajima koji su privukli stotine obožavatelja esport industrije.

Simpa za svačiji džep uz nove opcije i pogodnosti

Simpa za svačiji džep uz nove opcije i pogodnosti

24.05.2018. komentiraj

Simpino istraživanje korisničkih potreba pokazuje da, kada je u pitanju komunikacija, Hrvati itekako žele biti povezani i pozivima i porukama. Polovica ispitanih kaže da trebaju i minute i poruke u svojim tarifnim paketima.