U Osijeku se održava konferencija o sociološkom aspektu ICT-a

U Osijeku se održava konferencija o sociološkom aspektu ICT-a

Foto: DepositPhotos

U moru raznih tehnoloških konferencija, sljedećeg mjeseca u Osijeku nas očekuje događaj pomalo neuobičajene tematike. Naime, Forum ICT – društvo bavit će se sociološkim gledištem na ICT, odnosno međusobnim utjecajem najpropulzivnije gospodarske grane i društva današnjice.

Kakav je i kakav bi trebao ili mogao biti odnos društva i ICT industrije u Hrvatskoj komentirat će sudionici, panelisti i predavači, kroz četiri panela. Tako će na temu Digitalna ekonomija, digitalni marketing i decentralizacija raspravljati Velimir Srića, Antun Biloš, Zorin Radovančević, Marko Rakar i Boris Šurija. Slavko Vidović, Matija Kopić, Silvio Kutić/Luka Babić, Kruno Miličević, Ivica Mudrinić te Aco Momčilović sudionici su drugog panela nazvanog Inovacija kao motor razvoja inovacija i lokalnog društva.

Panel pod nazivom Regionalno i međunarodno poslovanje – prilike i izazovi lokalnog pristupa okupit će Borisa Bajtla, Darka Huljenića, Antu Mandića, Nikolu Dujmovića i Ivana Brezaka Brkana. Četvrti i posljednji panel po redu nazvan je Povlačenje sredstava iz EU fondova za ICT sektor, a u njemu će sudjelovati Davor Huška, Tajana Barančić, Ivan Ante Nikolić i Anita Cvetić Oreščanin.

Posjetitelje također očekuje i nekoliko stručnih predavanja. Anđelko Milardović i Hrvoje Balen govorit će o tehnološkoj dimenziji globalizacije, migracijama i kompatibilnosti društva. Stanje ICT sektora u Hrvatskoj i EU s osvrtom na ICT politike i razvoj društva tema je predavanja koje će održati Ivo Špigel, dok će Antonija Osojnik govoriti na temu Zakonski okviri kakvi nam trebaju uz primjere dobre prakse.

Ideja Foruma je povezati sve dionike potrebne za jačanje, razvitak i rast. Tako će se među panelistima i predavačima naći predstavnici realnog sektora, medija, visokog obrazovanja, nacionalne i lokalne politike te interesnih skupina. Nositelj Foruma ICT-društvo je Institut za europske i globalizacijske studije iz Splita u suradnji s udrugom Osijek Software City. Događaj će se održati 23. ožujka, a više detalja o svemu možete pronaći na internetskoj stranici Foruma.

Još iz kategorije

Rad od bilo gdje - budućnost rada u 2021?

Rad od bilo gdje - budućnost rada u 2021?

26.11.2020. komentiraj

Audrey Khusid osnovao je i Miro, a ujedno ima i titulu izvršnog direktora (CEO) te kompanije koja nudi vizualnu suradnju u poslovnom okruežnju. A pod svjetlima pozornice našao se zahvaljujući pandemiji koronavirusa, tijekom koje mu je broj korisnika porastao s 3,7 milijuna na devet milijuna. Dapače, 95 posto kompanija iz Fortune 100 koristi njegove usluge.

Sve je spremno za završnicu šeste sezone A1 Adria Lige

Sve je spremno za završnicu šeste sezone A1 Adria Lige

26.11.2020. komentiraj

Najbolje regionalno esport događanje od danas ulazi u finale šeste sezone koje se ove jeseni zbog globalne pandemije, nažalost, neće održati uživo na Zagrebačkom velesajmu. No, uhodan tim organizatora i natjecatelja prilagodili su se epidemiološkoj situaciji te će se finalni okršaji u četiri igre odvijati u sklopu Reboot Online Games Week powered by A1 – uživo iz ESPORTS studija powered by A1 Adria League te prikazivati na streaming servisima i društvenim mrežama A1 Adria Lige. Finala u mobilnim igrama održat će se u četvrtak (Brawl Stars) i petak (Clash Royale) od 17 sati, dok su za vikend već od 13 sati na rasporedu ostale igre – CS:GO u subotu te FIFA21 u nedjelju.

Konferencija Shift Money 2020 - 7. i 8. prosinca u Zagrebu u suradnji sa Singapore FinTech Festivalom

Konferencija Shift Money 2020 - 7. i 8. prosinca u Zagrebu u suradnji sa Singapore FinTech Festivalom

26.11.2020. komentiraj

Tvrtka Shift, vodeći organizator događanja povezanih s tehnologijom u jugoistočnoj Europi, najavljuje kako će se Shift Money 2020, regionalna konferencija posvećena financijskim tehnologijama, održati 7. i 8. prosinca 2020. u zagrebačkoj Laubi.