U Osijeku se održava konferencija o sociološkom aspektu ICT-a

U Osijeku se održava konferencija o sociološkom aspektu ICT-a

Foto: DepositPhotos

U moru raznih tehnoloških konferencija, sljedećeg mjeseca u Osijeku nas očekuje događaj pomalo neuobičajene tematike. Naime, Forum ICT – društvo bavit će se sociološkim gledištem na ICT, odnosno međusobnim utjecajem najpropulzivnije gospodarske grane i društva današnjice.

Kakav je i kakav bi trebao ili mogao biti odnos društva i ICT industrije u Hrvatskoj komentirat će sudionici, panelisti i predavači, kroz četiri panela. Tako će na temu Digitalna ekonomija, digitalni marketing i decentralizacija raspravljati Velimir Srića, Antun Biloš, Zorin Radovančević, Marko Rakar i Boris Šurija. Slavko Vidović, Matija Kopić, Silvio Kutić/Luka Babić, Kruno Miličević, Ivica Mudrinić te Aco Momčilović sudionici su drugog panela nazvanog Inovacija kao motor razvoja inovacija i lokalnog društva.

Panel pod nazivom Regionalno i međunarodno poslovanje – prilike i izazovi lokalnog pristupa okupit će Borisa Bajtla, Darka Huljenića, Antu Mandića, Nikolu Dujmovića i Ivana Brezaka Brkana. Četvrti i posljednji panel po redu nazvan je Povlačenje sredstava iz EU fondova za ICT sektor, a u njemu će sudjelovati Davor Huška, Tajana Barančić, Ivan Ante Nikolić i Anita Cvetić Oreščanin.

Posjetitelje također očekuje i nekoliko stručnih predavanja. Anđelko Milardović i Hrvoje Balen govorit će o tehnološkoj dimenziji globalizacije, migracijama i kompatibilnosti društva. Stanje ICT sektora u Hrvatskoj i EU s osvrtom na ICT politike i razvoj društva tema je predavanja koje će održati Ivo Špigel, dok će Antonija Osojnik govoriti na temu Zakonski okviri kakvi nam trebaju uz primjere dobre prakse.

Ideja Foruma je povezati sve dionike potrebne za jačanje, razvitak i rast. Tako će se među panelistima i predavačima naći predstavnici realnog sektora, medija, visokog obrazovanja, nacionalne i lokalne politike te interesnih skupina. Nositelj Foruma ICT-društvo je Institut za europske i globalizacijske studije iz Splita u suradnji s udrugom Osijek Software City. Događaj će se održati 23. ožujka, a više detalja o svemu možete pronaći na internetskoj stranici Foruma.

Još iz kategorije

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

20.10.2018. komentiraj

U zagrebačkom Plaza Event Centru danas će se održati osamnaesto izdanje Fotosajma. Na tom, sada već tradicionalnom događaju, posjetitelji će imati prigodu vidjeti brojne novitete.

Microsoft u Hrvatskoj pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day

Microsoft u Hrvatskoj pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day

19.10.2018. komentiraj

Microsoft Hrvatska u Zagrebu je pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day u Zagrebu, koja je po prvi put okupila stručnjake iz domaće Dynamics 365 zajednice. Iz Microsofta ističu da je cilj ovakvog okupljanja razmijeniti iskustva među partnerima, podijeliti najnovije obavijesti iz područja licenciranja te informirati o najnovijim promjenama u sferi portfelja proizvoda Dynamics 365, kao i razmijeniti mišljenja i ideje o trenutnim izazovima i postignućima unutar same zajednice.

INFOGRAFIKA: TOP 10 najpodržanijih Kickstarter projekata

INFOGRAFIKA: TOP 10 najpodržanijih Kickstarter projekata

19.10.2018. komentiraj

Kartaška igra Exploding Kittens namijenjena djeci starijoj od sedam godina možda nikad ne bi ugledala svjelot dana da nije bilo Kickstartera, gdje su ljudi sami donirali novac kako bi projekt uspio. Jer, zbog imena nijedna vodeća kompanija na tržištu kartaških igara nije željela poduprijeti financijski Exploding Kittens.