U Osijeku se održava konferencija o sociološkom aspektu ICT-a

U Osijeku se održava konferencija o sociološkom aspektu ICT-a

Foto: DepositPhotos

U moru raznih tehnoloških konferencija, sljedećeg mjeseca u Osijeku nas očekuje događaj pomalo neuobičajene tematike. Naime, Forum ICT – društvo bavit će se sociološkim gledištem na ICT, odnosno međusobnim utjecajem najpropulzivnije gospodarske grane i društva današnjice.

Kakav je i kakav bi trebao ili mogao biti odnos društva i ICT industrije u Hrvatskoj komentirat će sudionici, panelisti i predavači, kroz četiri panela. Tako će na temu Digitalna ekonomija, digitalni marketing i decentralizacija raspravljati Velimir Srića, Antun Biloš, Zorin Radovančević, Marko Rakar i Boris Šurija. Slavko Vidović, Matija Kopić, Silvio Kutić/Luka Babić, Kruno Miličević, Ivica Mudrinić te Aco Momčilović sudionici su drugog panela nazvanog Inovacija kao motor razvoja inovacija i lokalnog društva.

Panel pod nazivom Regionalno i međunarodno poslovanje – prilike i izazovi lokalnog pristupa okupit će Borisa Bajtla, Darka Huljenića, Antu Mandića, Nikolu Dujmovića i Ivana Brezaka Brkana. Četvrti i posljednji panel po redu nazvan je Povlačenje sredstava iz EU fondova za ICT sektor, a u njemu će sudjelovati Davor Huška, Tajana Barančić, Ivan Ante Nikolić i Anita Cvetić Oreščanin.

Posjetitelje također očekuje i nekoliko stručnih predavanja. Anđelko Milardović i Hrvoje Balen govorit će o tehnološkoj dimenziji globalizacije, migracijama i kompatibilnosti društva. Stanje ICT sektora u Hrvatskoj i EU s osvrtom na ICT politike i razvoj društva tema je predavanja koje će održati Ivo Špigel, dok će Antonija Osojnik govoriti na temu Zakonski okviri kakvi nam trebaju uz primjere dobre prakse.

Ideja Foruma je povezati sve dionike potrebne za jačanje, razvitak i rast. Tako će se među panelistima i predavačima naći predstavnici realnog sektora, medija, visokog obrazovanja, nacionalne i lokalne politike te interesnih skupina. Nositelj Foruma ICT-društvo je Institut za europske i globalizacijske studije iz Splita u suradnji s udrugom Osijek Software City. Događaj će se održati 23. ožujka, a više detalja o svemu možete pronaći na internetskoj stranici Foruma.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Bez kojih brendova Amerikanci ne mogu živjeti

INFOGRAFIKA: Bez kojih brendova Amerikanci ne mogu živjeti

19.03.2019. komentiraj

Neki brendovi u ljudsku se svakodnevicu urežu snažnije no drugi, a da se točno vidi koji su to ljudima najmiliji pobrinuo se MBLM Brand Intimacy kroz istraživanje nad tri tisuće konzumenata više od 400 brendova. Riječ je samo o Sjedinjenim Američkim Državama, a tiče se dosadašnjeg dijela godine.

Usporavanje rasta robne razmjene EU na početku godine

Usporavanje rasta robne razmjene EU na početku godine

19.03.2019. komentiraj

Danas objavljeni podaci o robnoj razmjeni EU za siječanj pokazuju da je vrijednost izvoza na godišnjoj razini povećana za niskih 2,1%, a uvoza za 3,9. To je dovelo do blagog povećanja robnog deficita s prošlogodišnjih 21,4 milijarde eura na 24,9 milijardi eura, odnosno za približno 16,4%.

Microsoft počeo testiranje zrcaljenja Android aplikacija na Windows 10

Microsoft počeo testiranje zrcaljenja Android aplikacija na Windows 10

18.03.2019. komentiraj

Microsoft je u listopadu prošle godine najavio zrcaljenje aplikacija (eng., app-mirroring) s Android mobilnog operativnog sustava na Windows 10 operativni sustav i 12. ožujkom to je postala stvarnost jer krenuli su testovi, što svakako raduje vlasnike pametnih telefona s obzirom da će ono što na njima rade jednostavno preslikati na stolna i prijenosna računala.