U Osijeku održan OSC Hackathon 2015

U Osijeku održan OSC Hackathon 2015

Prethodnog vikenda u osječkom Coworking prostoru, koji se nalazi u sklopu poduzetničkog inkubatora BIOS, održan je OSC Hackathon 2015. Odaziv na četvrto po redu izdanje ovog natjecanja je, kao što smo već izvijestili prethodnih dana, bio rekordan.

Naime, dva tjedna prije početka OSC Hackathona bilo je prijavljeno čak 114 sudionika, no taj se broj morao smanjiti uzimajući u obzir da Coworking može maksimalno primiti dvdesetak ljudi manje.

U konačnici na ovogodišnjem Hackathonu je nastupilo 93 natjecatelja podijeljeno u 26 timova u dvije starosne kategorije: juniori i seniori. Organizatori su se pobrinuli da natjecateljima ništa ne nedostaje pa su osigurane dostatne količine hrane, pića, energetskih napitaka i kave kako bi svi izdržali dugotrajan i nimalo lagan posao 24 sata kodiranja, a, nakon toga, i prezentiranja svojih projekata. Svi timovi su dobili i opciju korištenja SRCE VPS infrastrukture za svoj rad, dok je GPP omogućio besplatan prijevoz svih sudionika.

Nakon 24 sata kodiranja i održanih prezentacija ocjenjivački sud odlučio je da je najbolji tim bio Styria Digital Services, ispred Zmajske pivovare i The Extendablesa, dok je pobjedu u juniorskoj konkurenciji odnio tim FOI-ja. Najboljima su pripale i novčane nagrade.

Tako je svaki član prvoplasiranog tima Styria Digital Services dobio po četiri tisuće kuna, drugoplasirani su dobili po dvije, a trećeplasirani po tisuću kuna. Iako nije bilo planirano Osijek Software City je odlučio dodatno sponzorirati novčane nagrade za juniore. Na licu mjesta napravljena je i infografika statistike koju možete i sami pogledati.