U nedjelju se održava besplatan Sat kodiranja u više hrvatskih gradova

U nedjelju se održava besplatan Sat kodiranja u više hrvatskih gradova

Digitalna akademija, Algebrin program namijenjen učenicima osnovnih škola, i ove se godine uključuje u globalni projekt Sata kodiranja besplatnim radionicama za djecu. One će se održati u nedjelju 9. prosinca u šest gradova, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Varaždinu.

Uključivanjem u Sat kodiranja, projekt namijenjen osnovnoškolskoj djeci, Algebra i Digitalna akademija ponovno pružaju priliku još širem krugu djece da kroz igru i zabavu naprave prvi korak u digitalni svijet. Sat kodiranja globalni je projekt u kojem svake godine sudjeluju deseci milijuna učenika i studenata, ali i odraslih, u 180 zemalja svijeta. Tijekom jednog sata sudionici se upoznaju s računarstvom, programiranjem i kodiranjem te dokazuju da bilo tko može naučiti osnove kodiranja.

Algebrine besplatne radionice za učenike osnovnih škola u nedjelju će u navedenim gradovima počinjati u 10 i u 12 sati. Namijenjene su djeci od prvih do osmih razreda, a nikakvo prethodno znanje programiranja ili korištenja računala nije potrebno. Broj mjesta u učionicama je ograničen pa se zainteresirani trebaju što prije prijaviti na adresi https://www.algebra.hr/junior/kampanje/sat-kodiranja-u-digitalnoj-akademiji/.

Svako će dijete tijekom Sata kodiranja imati na raspolaganju svoje računalo te će, uz instruktore koji predaju na Digitalnoj akademiji, besplatno sudjelovati u jednom satu individualnih aktivnosti vezanih uz kodiranje i stjecanje osnovnih računalnih vještina i vještina logičkog razmišljanja. Tijekom nastave koristit će se službeni materijali koje je pripremila organizacija Code.org te prilagođeni primjeri i zadaci kakvi se koriste na programu Digitalne akademije.