U nedjelju se održava besplatan Sat kodiranja u više hrvatskih gradova

U nedjelju se održava besplatan Sat kodiranja u više hrvatskih gradova

Digitalna akademija, Algebrin program namijenjen učenicima osnovnih škola, i ove se godine uključuje u globalni projekt Sata kodiranja besplatnim radionicama za djecu. One će se održati u nedjelju 9. prosinca u šest gradova, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Varaždinu.

Uključivanjem u Sat kodiranja, projekt namijenjen osnovnoškolskoj djeci, Algebra i Digitalna akademija ponovno pružaju priliku još širem krugu djece da kroz igru i zabavu naprave prvi korak u digitalni svijet. Sat kodiranja globalni je projekt u kojem svake godine sudjeluju deseci milijuna učenika i studenata, ali i odraslih, u 180 zemalja svijeta. Tijekom jednog sata sudionici se upoznaju s računarstvom, programiranjem i kodiranjem te dokazuju da bilo tko može naučiti osnove kodiranja.

Algebrine besplatne radionice za učenike osnovnih škola u nedjelju će u navedenim gradovima počinjati u 10 i u 12 sati. Namijenjene su djeci od prvih do osmih razreda, a nikakvo prethodno znanje programiranja ili korištenja računala nije potrebno. Broj mjesta u učionicama je ograničen pa se zainteresirani trebaju što prije prijaviti na adresi https://www.algebra.hr/junior/kampanje/sat-kodiranja-u-digitalnoj-akademiji/.

Svako će dijete tijekom Sata kodiranja imati na raspolaganju svoje računalo te će, uz instruktore koji predaju na Digitalnoj akademiji, besplatno sudjelovati u jednom satu individualnih aktivnosti vezanih uz kodiranje i stjecanje osnovnih računalnih vještina i vještina logičkog razmišljanja. Tijekom nastave koristit će se službeni materijali koje je pripremila organizacija Code.org te prilagođeni primjeri i zadaci kakvi se koriste na programu Digitalne akademije.

Još iz kategorije

Prosječne plaće Quality Assurance zaposlenika

Prosječne plaće Quality Assurance zaposlenika

20.02.2019. komentiraj

Prosječna plaća za zaposlenike koji rade na osiguranju kvalitete softvera iznosi 8.592,00 kune neto, pokazuje istraživanje tvrtke Lemax provedeno krajem prošle godine godine s ciljem prikupljanja informacija o prosječnim plaćama na pozicijama osiguranja kvalitete (Quality Assurance) te podizanja svijesti o važnosti uloge osiguranja kvalitete softvera. Prosječna neto plaća za middle menadžment iznosi 8.711,00 kuna, za senior menadžment 11,144,00 kuna dok za voditeljske pozicije 11.826,00 kuna.

Umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost samo igrajući igrice

Umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost samo igrajući igrice

19.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija (UI) od 1997. godine i šahovskih partija s Garijem Kasparovim uspješno pobjeđuje ljude u igrama. Kroz dva desetljeća to se potvrdilo u igrama kao Go ili Dota 2, što je svakako hvalevrijedno no jednostavno nije dovoljno i umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost ako po cijele dane igra igre i uči kako u njima pobijediti ljude.

Do 2023. u upotrebi će biti 8 milijardi glasovnih asistenata

Do 2023. u upotrebi će biti 8 milijardi glasovnih asistenata

19.02.2019. komentiraj

Virtualni asistenti, kojima se u pravilu upravlja glasom, glavni su pokretač tržišta Interneta stvari (IoT) i prema prognozama bi ih se do 2023. godine diljem svijeta trebalo koristiti njih čak osam milijardi, osjetno više od aktualne 2,5 milijarde. To će biti dvostruko više od ukupnih korisnika interneta i imat će vrijednost od oko 80 milijardi američkih dolara.