U nedjelju se održava besplatan Sat kodiranja u više hrvatskih gradova

U nedjelju se održava besplatan Sat kodiranja u više hrvatskih gradova

Digitalna akademija, Algebrin program namijenjen učenicima osnovnih škola, i ove se godine uključuje u globalni projekt Sata kodiranja besplatnim radionicama za djecu. One će se održati u nedjelju 9. prosinca u šest gradova, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Varaždinu.

Uključivanjem u Sat kodiranja, projekt namijenjen osnovnoškolskoj djeci, Algebra i Digitalna akademija ponovno pružaju priliku još širem krugu djece da kroz igru i zabavu naprave prvi korak u digitalni svijet. Sat kodiranja globalni je projekt u kojem svake godine sudjeluju deseci milijuna učenika i studenata, ali i odraslih, u 180 zemalja svijeta. Tijekom jednog sata sudionici se upoznaju s računarstvom, programiranjem i kodiranjem te dokazuju da bilo tko može naučiti osnove kodiranja.

Algebrine besplatne radionice za učenike osnovnih škola u nedjelju će u navedenim gradovima počinjati u 10 i u 12 sati. Namijenjene su djeci od prvih do osmih razreda, a nikakvo prethodno znanje programiranja ili korištenja računala nije potrebno. Broj mjesta u učionicama je ograničen pa se zainteresirani trebaju što prije prijaviti na adresi https://www.algebra.hr/junior/kampanje/sat-kodiranja-u-digitalnoj-akademiji/.

Svako će dijete tijekom Sata kodiranja imati na raspolaganju svoje računalo te će, uz instruktore koji predaju na Digitalnoj akademiji, besplatno sudjelovati u jednom satu individualnih aktivnosti vezanih uz kodiranje i stjecanje osnovnih računalnih vještina i vještina logičkog razmišljanja. Tijekom nastave koristit će se službeni materijali koje je pripremila organizacija Code.org te prilagođeni primjeri i zadaci kakvi se koriste na programu Digitalne akademije.

Još iz kategorije

Još mjesec dana traju prijave za Sony World Photography Awards

Još mjesec dana traju prijave za Sony World Photography Awards

10.12.2018. komentiraj

Fotografi širom svijeta imaju još mjesec dana za prijavu na dvanaesti natječaj Sony World Photography Awards. Zainteresirani se mogu prijaviti u profesionalno i Otvoreno natjecanje te u natječaj za mlade. Natječaj je otvoren za sve. Dio natječaja namijenjen profesionalcima otvoren je do 11. siječnja, dok amateri i mladi fotografi imaju tjedan dana manje za prijave.

Windows 10 konačno bi mogao prijeći Windows 7

Windows 10 konačno bi mogao prijeći Windows 7

10.12.2018. komentiraj

Microsoft se pohvalio da njegov operativni sustav Windows diljem svijeta „obitava“ na 1,5 milijardi uređaja, što je za 200 milijuna više nego što postoji iOS uređaja, odnosno, oko pola milijarde manje no što ima Android uređaja. Ono što je pak kompaniji najznačajnije jest da se Windows 10 operativni sustav nalazi na otprilike 750 milijuna uređaja i polako preuzima primat jer ima 38,14 posto udjela na tržištu, dok je Windows 7 na 38,89 posto.

Raste potražnja za paketskim uslugama

Raste potražnja za paketskim uslugama

10.12.2018. komentiraj

U trećem tromjesečju 2018. na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj vidljiv je rast paketskih usluga.  Ukupno je ostvareno oko 5,4 milijuna paketskih usluga što je za oko 6 posto više u odnosu na prethodno tromjesečje te 10 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.