U nedjelju se održava besplatan Sat kodiranja u više hrvatskih gradova

U nedjelju se održava besplatan Sat kodiranja u više hrvatskih gradova

Digitalna akademija, Algebrin program namijenjen učenicima osnovnih škola, i ove se godine uključuje u globalni projekt Sata kodiranja besplatnim radionicama za djecu. One će se održati u nedjelju 9. prosinca u šest gradova, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Varaždinu.

Uključivanjem u Sat kodiranja, projekt namijenjen osnovnoškolskoj djeci, Algebra i Digitalna akademija ponovno pružaju priliku još širem krugu djece da kroz igru i zabavu naprave prvi korak u digitalni svijet. Sat kodiranja globalni je projekt u kojem svake godine sudjeluju deseci milijuna učenika i studenata, ali i odraslih, u 180 zemalja svijeta. Tijekom jednog sata sudionici se upoznaju s računarstvom, programiranjem i kodiranjem te dokazuju da bilo tko može naučiti osnove kodiranja.

Algebrine besplatne radionice za učenike osnovnih škola u nedjelju će u navedenim gradovima počinjati u 10 i u 12 sati. Namijenjene su djeci od prvih do osmih razreda, a nikakvo prethodno znanje programiranja ili korištenja računala nije potrebno. Broj mjesta u učionicama je ograničen pa se zainteresirani trebaju što prije prijaviti na adresi https://www.algebra.hr/junior/kampanje/sat-kodiranja-u-digitalnoj-akademiji/.

Svako će dijete tijekom Sata kodiranja imati na raspolaganju svoje računalo te će, uz instruktore koji predaju na Digitalnoj akademiji, besplatno sudjelovati u jednom satu individualnih aktivnosti vezanih uz kodiranje i stjecanje osnovnih računalnih vještina i vještina logičkog razmišljanja. Tijekom nastave koristit će se službeni materijali koje je pripremila organizacija Code.org te prilagođeni primjeri i zadaci kakvi se koriste na programu Digitalne akademije.

Još iz kategorije

Grayling osvojio nagradu Public Affairs Consultancy of the Year

Grayling osvojio nagradu Public Affairs Consultancy of the Year

26.05.2019. komentiraj

Agencija Grayling  proglašena je pobjednikom u kategoriji Public Affairs Consultancy of the Year na gala događaju  SABRE Awards EMEA 2019, održanom u Londonu. Međunarodnoj mreži s 31 uredom u 22 europske zemlje, među ostalim i u Hrvatskoj, odano je priznanje za rast na području Public Affairsa diljem Europe i za uspjeh u  provođenju multi-market aktivnosti za velike međunarodne klijente.

Održan okrugli stol o prilikama žena u IT-u

Održan okrugli stol o prilikama žena u IT-u

26.05.2019. komentiraj

U zagrebačkom Studentskom centru održan je okrugli stol pod nazivom „Postani i TI, djevojka IT!“ Tom prigodom, djevojkama viših razreda srednjih škola, za koje je taj događaj organiziran, o svom radnom iskustvu i položaju žena u IT industriji iskustva su prenosile govornice iz raznih javnih i privatnih institucija.

Dolaze Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox na Shift konferenciju u Split

Dolaze Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox na Shift konferenciju u Split

25.05.2019. komentiraj

Približava se osmo izdanje Shift konferencije – Powered by ICT Županija koja će na dva dana, 30. i 31. svibnja, Split pretvoriti u središte IT industrije te na jednom mjestu okupiti vodeće svjetske stručnjake iz renomiranih tvrtki kao što su Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox, Minecraft, Slack i mnoge druge. Očekuje se da će ovogodišnja, najveća IT konferencija na području Jugoistočne Europe, imati čak 1500 sudionika.