U manje od mjesec dana 866 prijava za MIT Bootcamps Croatia 2020

U manje od mjesec dana 866 prijava za MIT Bootcamps Croatia 2020

Kako je do prvog europskog MIT-evog bootcampa o upravljanju inovacijama i poduzetništvu ostalo manje od šest mjeseci, Zagreb su ovih dana posjetile predstavnice Massachusetts Institute of Technology – MIT Open Learninga, te otkrile kako je u svega mjesec dana zaprimljeno već 866 prijava za svibanjsku edukaciju u Zagrebu. Pomoćnica direktora MIT Open Learninga Vimala Palaniswamy i voditeljica strateških partnerstava za MIT Bootcamps Anine Myrhagen Ward upoznale su se sa Zagrebom i kampusom Algebre na kojem će se održavati veći dio aktivnosti vezanih uz bootcamp, te su iskazale veliko zadovoljstvo dosadašnjim pripremama.

„Prijave za MIT Bootcamps 2020 otvorene su svega mjesec dana, a do sada već imamo preko 850 prijavljenih za 120 mjesta, a 88 prijavljenih već je završilo striktan selekcijski postupak u tri koraka te čeka finalnu odluku o odabiru. Postupak prijava je otvoren do 15. veljače, a očekujemo oko 2.300 prijavljenih. Odabrani će dobiti priliku učiti od nekih od najboljih MIT-evih mentora, nastavnika i alumnija, danas uspješnih poduzetnika, među kojima je i Sanjay Sarma, potpredsjednik MIT-a“, izjavila je Vimala Palaniswamy, pomoćnica direktora MIT Open Learninga, funkcionalne sastavnice MIT-a.

Detaljan uvid u to kako šest dana bootcampa stvarno izgleda i što sve čeka sudionike okupljenima je dala Anine Myrhagen Ward, voditeljica strateških partnerstava za MIT Bootcamps, koja je naglasila: „MIT Bootcamp samo je jedan oblik edukacije koju provodimo u MIT Open Learningu, a koja za cilj ima sagledati obrazovanje s različitih razina te na temelju toga raditi na optimizaciji učenja i optimizaciji tehnologije u službi obrazovanja. MIT Open Learning je na ovim prostorima možda najpoznatiji po svojim otvorenim platformama za učenje na daljinu kao što je MITx“ te je onima koji razmišljaju o prijavi poručila kako je najveći rizik ne prijaviti se.

Osim 120 najboljih koji prođu strogi selekcijski postupak, u bootcampu će sudjelovati i 20 domaćih stručnjaka s Algebre i FER-a te odabranih domaćih institucija, koji će interaktivno učiti o upravljanju inovacijama i poduzetništvu te pokretanju poslovanja u iznimno dinamičnom svijetu digitalne ekonomije. Naučeno će iskoristiti kako bi pomogli transformaciju hrvatskog gospodarstva iz sadašnjeg u ono utemeljeno na inovacijama i znanju.

„Organizacija MIT-evog bootcampa, koji će se održati u prostorijama Algebra LAB-a, velika je prilika prilika za sve nas, naše partnere i sponzore, koji ćemo sudjelovati u organizaciji da dodatno razmijenimo iskustva o tome kako se radi i uči u drugim državama, od kojih svaka ima neku posebnost kojom se može istaknuti, ali je treba poticati. MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcamp Croatia 2020 je samo prva u nizu suradnji između Algebre i vodećeg tehnološkog sveučilišta u svijetu te se veselimo budućoj razmjeni znanja kroz komercijalne i studentske projekte te zajedničke timove, a što ćemo intenzivirati radom na organizaciji bootcampa“, izjavio je Leo Mršić, voditelj Algebra LAB-a.

O uspješnosti MIT-evih bootcampova govori i podatak da je dosadašnjih 1.300 polaznika iz više od 100 zemalja zajedno pokrenulo više od 100 kompanija te su prikupili više od 70 milijuna američkih dolara. Petorica od njih dospjela su na listu Forbesovih „30 ispod 30“, šestero polaznika primljeno je na MIT, a start-up jednog od njih uvršten je u top 50 najinovativnijih tvrtki za 2017. godinu. Najmlađi polaznik imao je 18 godina, dok je najstariji imao 77, što potvrđuje posebnost ovakvog oblika edukacije.

Još iz kategorije

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

10.08.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom angažirao je investicijsku banku za proces prodaje Optima Telekoma, objavila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Naime, tako je po odluci AZTN-a agenciju obavijestio povjerenik Deloitte koji navodi kako će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

09.08.2020. komentiraj

HMD Global imenovao je Alaina Lejeunea za novog voditelja globalnih operacija kompanije. Lejeune sa sobom donosi više od 25 godina iskustva u telekomunikacijama obogaćenih vođenjem globalnih operacija. HMD Globalu se priključuje iz OneWeba, gdje je bio specijalni savjetnik s fokusom na poslovnu strategiju. Alain će biti odgovoran za nadzor svih operacija HMD Globala te vođenje proizvodnje i nabave kompanije. Izravno će surađivati s Florianom Seicheom, izvršnim direktorom u HMD Globalu.

U Beču predstavljen prvi potpuno automatizirani vlak metroa

U Beču predstavljen prvi potpuno automatizirani vlak metroa

07.08.2020. komentiraj

U narednom će periodu novi vlak bečke podzemne željeznice najprije biti podvrgnut detaljnim ispitivanjima kako bi se osigurali uvjeti za njegovo puštanje u promet. Bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz „Wiener Linien” početkom srpnja predstavilo je prvi potpuno automatizirani vlak podzemne željeznice. Naime, isporučen je prvi od 34 vlakova nove generacije koji se proizvode u Siemensovim pogonima u bečkom okrugu Simmering. Kako ističu iz Siemensa, ovaj je vlak zahvaljujući brojnim inovacijama i digitalnim rješenjima jedan od najmodernijih vlakova podzemne željeznice na svijetu.