U Kinu Europa započinje Instagram izložba "Zagreb u Europi"

U Kinu Europa započinje Instagram izložba

Danas u 19h otvorenje Instagram izložbe „Zagreb u Europi“ na kojoj će biti izloženo 100 najboljih fotografija pristiglih na Inst Agram Izazov.

Prva hrvatska izložba Instagram fotografija naziva “Zagreb u Europi” održat će se u Kinu Europa od 22. do 28. srpnja. Izložba je rezultat Inst Agram Izazova na kojem su pozvani svi hrvatski Instagrameri da pokažu na koji način oni i njihovi pametni telefoni vide novi europski glavni grad. Je li on dosadan ili uzbudljiv, tužan ili veseo, šaren ili siv, moderan ili pak više tradicionalan? Odgovore na ta pitanja moći ćete pronaći na 100 izloženih fotografija koje su, među pristiglima, odabrali članovi žirija: Ivana Vukšić, direktorica Muzeja ulične umjetnosti, pjevač i fotograf Luka Nižetić, te profesionalni fotograf Borko Vukosav.

Popis autora izloženih fotografija možete pronaći na  www.facebook.com/InstAgramIzazov, gdje će uskoro biti objavljene i sve fotografije sa izložbe. Izazov i izložbu organiziralo je troje Instagram entuzijasta - Martina Nemčić, Petra Novosel i Krunoslav Nemčić.

Instagram filteri omogućavaju da iz svake smartphone fotografije „izvučemo“ najviše u emocionalnom i vizualnom smislu i da na najbolji mogući način uhvatimo trenutke brzog vremena u kojem živimo! Na izložbi vam predstavljamo 100 najboljih fotografija po izboru žirija i njihov Zagreb u Europi, a najbolje 3 fotografije osvajaju i vrijedne nagrade: iPod Touch 4 (1. nagrada), Goo Moo samoljepljivu tapetu sa zagrebačkim motivom (2. nagrada) te Okvirstagram (3. nagrada)! Do kraja izložbe izabrat će se i najbolja fotografija po izboru publike, čiji će autor također biti nagrađen.

Još iz kategorije

Javni prijevoz u Beču popularniji od osobnih automobila uz uvođenje električnih ali i autonomnih autobusa

Javni prijevoz u Beču popularniji od osobnih automobila uz uvođenje električnih ali i autonomnih autobusa

17.02.2020. komentiraj

Bečka se gradska uprava već godinama zalaže za smanjenje emisije ugljikovog dioksida i automobilskog prometa u svom gradu tako što poboljšava mrežu javnog prijevoza. O uspješnosti mjera gradske uprave svjedoči i činjenica da je ove godine postavljen novi rekord od 852.000 prodanih godišnjih karata za javni prijevoz, što je porast od 30.000 karata u odnosu na prethodnu godinu i nevjerojatnih pola milijuna karata u odnosu na 2011. godinu. Time je broj godišnjih karata četvrtu godinu zaredom premašio broj prijavljenih osobnih automobila.

Znatno bolji rezultati robne razmjene EU27 u odnosu na EU28

Znatno bolji rezultati robne razmjene EU27 u odnosu na EU28

17.02.2020. komentiraj

Dinamika rasta robnog izvoza EU27 je u 2019. godini bila nešto veća nego u prethodnoj godini, točnije izvoz je na godišnjoj razini povećan 3,5% dok je u prethodnoj godini njegov rast iznosio 3,2%. Rast uvoza je istodobno znatno usporen, sa 7,7% u 2018. na  samo 1,3% u prošloj godini tako da je došlo do rasta suficita EU27 u robnoj razmjeni s trećim zemljama za 31,9% na godišnjoj razini.

Samo 3 od top 100 internacionalnih zračnih luka prolazi osnovne sigurnosne provjere

Samo 3 od top 100 internacionalnih zračnih luka prolazi osnovne sigurnosne provjere

17.02.2020. komentiraj

Vrijeme čini svoje i načini na koje štitimo sigurnost mijenja se zahvaljujući domišljatosti onih koji nam je žele narušiti. Tako nešto ne odnosi se samo na internetsku sigurnost već i sigurnost u stvarnom nam životu, zbog čega podatak da samo tri od sto najboljih međunarodnih zračnih luka prolazi testove jest alarmantna.