U Kinu Europa započinje Instagram izložba "Zagreb u Europi"

U Kinu Europa započinje Instagram izložba

Danas u 19h otvorenje Instagram izložbe „Zagreb u Europi“ na kojoj će biti izloženo 100 najboljih fotografija pristiglih na Inst Agram Izazov.

Prva hrvatska izložba Instagram fotografija naziva “Zagreb u Europi” održat će se u Kinu Europa od 22. do 28. srpnja. Izložba je rezultat Inst Agram Izazova na kojem su pozvani svi hrvatski Instagrameri da pokažu na koji način oni i njihovi pametni telefoni vide novi europski glavni grad. Je li on dosadan ili uzbudljiv, tužan ili veseo, šaren ili siv, moderan ili pak više tradicionalan? Odgovore na ta pitanja moći ćete pronaći na 100 izloženih fotografija koje su, među pristiglima, odabrali članovi žirija: Ivana Vukšić, direktorica Muzeja ulične umjetnosti, pjevač i fotograf Luka Nižetić, te profesionalni fotograf Borko Vukosav.

Popis autora izloženih fotografija možete pronaći na  www.facebook.com/InstAgramIzazov, gdje će uskoro biti objavljene i sve fotografije sa izložbe. Izazov i izložbu organiziralo je troje Instagram entuzijasta - Martina Nemčić, Petra Novosel i Krunoslav Nemčić.

Instagram filteri omogućavaju da iz svake smartphone fotografije „izvučemo“ najviše u emocionalnom i vizualnom smislu i da na najbolji mogući način uhvatimo trenutke brzog vremena u kojem živimo! Na izložbi vam predstavljamo 100 najboljih fotografija po izboru žirija i njihov Zagreb u Europi, a najbolje 3 fotografije osvajaju i vrijedne nagrade: iPod Touch 4 (1. nagrada), Goo Moo samoljepljivu tapetu sa zagrebačkim motivom (2. nagrada) te Okvirstagram (3. nagrada)! Do kraja izložbe izabrat će se i najbolja fotografija po izboru publike, čiji će autor također biti nagrađen.

Još iz kategorije

U Beču do kraja 2020. tisuću e-punionica

U Beču do kraja 2020. tisuću e-punionica

17.01.2020. komentiraj

Bečko energetsko poduzeće „Wien Energie“ kontinuirano razvija gradsku infrastrukturu za punjenje električnih automobila. Postavljanje e-punionica i prelazak na električnu mobilnost ključni su za ispunjenje ciljeva Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama. Naime, automobili koji se pune „zelenom“ električnom energijom za vrijeme svoga trajanja proizvedu i do 75 % manje stakleničkih plinova od automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Hrvatska nadmašila razvijenije zemlje u digitalnom učenju

Hrvatska nadmašila razvijenije zemlje u digitalnom učenju

17.01.2020. komentiraj

Centar za europske političke studije (CEPS) istražio je uspješnost europskih zemalja u digitalnom učenju i ustanovio da su Estonija, Nizozemska i Finska napredovale u digitalnom obrazovanju, dok su se Italija i Njemačka našle na začelju ljestvice.

Blagi rast deficita u robnoj razmjeni EU s ostatkom svijeta

Blagi rast deficita u robnoj razmjeni EU s ostatkom svijeta

16.01.2020. komentiraj

Prema svježe objavljenim podacima Eurostata, u prvih je jedanaest mjeseci prošle godine ukupna vrijednost robnog izvoza EU na godišnjoj razini povećana za 3,5%, a uvoza za 3,6%, tako da je deficit robne razmjene povećan s 22,6 milijardi eura u 2018. na 25,8 milijardi eura. Osim toga, u skladu s usporavanjem globalnog rasta i rasta EU u prošloj godini i rastućim trgovinskim protekcionizmom, ostvarene su stope rasta izvoza i uvoza EU bile niže nego u prethodnoj godini, kada su u istom razdoblju iznosile 4,9% i 6,8%.