U HTC-u i dalje napeta situacija, otišao glavni operativni direktor

U HTC-u i dalje napeta situacija, otišao glavni operativni direktor
HTC

HTC je u posljednje vrijeme suočen s problemima vezanim za sporu prodaju HTC One pametnog telefona i odlaskom glavnog operativnog direktora koji je odstupio sa svoje pozicije. No, HTC-ovo izvješće o prodaji za svibanj ukazuje na rast prodaje, koja je u svibnju porasla za 48 posto u odnosu na prodaju u travnju. Za ovaj rast prodaje bez sumnje je zaslužan HTC One pametni telefon, koje se pokazao kao jak konkurent Samsung Galaxy S4 uređaju.

Tvrtka vodi borbu i s vrijednosti dionica koje su pale za 76 posto u posljednjih nekoliko godina. No, HTC uspješno prevladava svoje proizvodne probleme i popularnost HTC One uređaja raste nakon što je predstavljen u svijetu. U izvješću za drugi kvartal 2013 koje će stići kasnije ove godine, HTC bi mogao zabilježiti profit.

HTC se ne može osloniti samo na zamah koji ima HTC One uređaj, što su u kompaniji na vrijeme shvatili. Tako nam iz HTC-a dolaze glasine kako se radi na novim uređajima poput HTC One Mini i HTC One T6 phablet uređaja, te kako se planira predstavljanje dual-sim verzije HTC One uređaja u Kini.