Twitter predao dokumentaciju za inicijalnu javnu ponudu dionica

Twitter predao dokumentaciju za inicijalnu javnu ponudu dionica

Twitter je u četvrtak predao dokumentaciju za inicijalnu javnu ponudu dionica, čime žele prikupiti milijardu dolara, a dionica će se prodavati pod oznakom „TWTR“.

Kompanija je popunjavanjem S-1 obrasca kojeg je predala Komisiji za vrijednosne papire, otkrila kako su u prethodnom kvartalu imali 218,3 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, te kako korisnici dnevno objave preko 500 milijuna tvtova.

Iz dokumentacije je isto tako vidljiv podatak o 316,9 milijuna dolara prihoda koje su ostvarili u 2012 godini, a u prvih šest mjeseci ove godine prihodi kompanije iznose 253,6 milijuna dolara. Međutim, Twitter je u 2012 godini zabilježio gubitak od 80 milijuna dolara, a u prvih šest mjeseci ove godine neto gubitak iznosi 69 milijuna dolara.

Za razliku od Facebooka, Twitteru bi mogla u prodaji dionica pomoći i impresivna mobilna statistika, prema kojoj 75 posto aktivnih Twitter korisnika ovoj društvenoj mreži pristupa putem mobilnih telefona, a 65 posto prihoda tvrtke dolazi iz mobilnog oglašavanja, što je znatno više u odnosu na 41 posto prihoda koje ostvaruje Facebook putem mobilnog oglašavanja.