Tvrtka Sony među deset najpoželjnijih poslodavaca na svijetu

Tvrtka Sony među deset najpoželjnijih poslodavaca na svijetu

Prema anketi provedenoj na više od 200.000 studenata širom svijeta, tvrtka Sony pozicionirala se na visoko deveto mjesto na listi najatraktivnijih poslodavaca u području inženjeringa za 2013. godinu. Vijest je objavila švedska agencija Universum Global, koja već četvrtu godinu zaredom provodi ovo istraživanje.

Prema rezultatima ankete, ova japanska kompanija i dalje ima odličnu reputaciju u čitavom svijetu, pa tako i među pripadnicima mlađe generacije. U istraživanju je sudjelovalo približno 200.000 studenata poslovnih studija i inženjeringa sa najprestižnijih svjetskih sveučilišta. Studenti su ocjenjivali najatraktivnije uvjete koje bi trebali imati svi poslodavci i tvrtke, a kako bi oni jednog dana u njima poželjeli graditi svoje profesionalne karijere.

Kao i u prethodne četiri godine, lista najpoželjnijih tvrtki sastavljena je na osnovi anketa provedenih u 12 vodećih svjetskih ekonomija: Australiji, Brazilu, Kanadi, Kini, Francuskoj, Njemačkoj, Indiji, Italiji, Japanu, Rusiji, Velikoj Britaniji i SAD-u. Za detalje ankete, možete posjetite službeni stranicu agencije Universum Global.