Turistička zajednica na internetu potroši 20 milijuna kuna

Turistička zajednica na internetu potroši 20 milijuna kuna
Dražen Tomić

HTZ godišnje izdvaja 20 milijuna kuna za oglašavanje na internetu dok im društvene mreže prije svega koriste za kontakt s potencijalnim turistima i onima koji su već bili u Hrvatskoj, moglo se čuti na okruglom stolu o turizmu i društvenim mrežama na regionalnoj konferenciji baš o tim društvenim mrežama koja se od 8.-12. svibnja održava u Novom Vinodoslkom.

'Turizam ne prodaje krevete. To čine emocije', zaključili su sudionici panelai istaknuli kako se nekadašnji 'zimmer frei' preselio na društvene mreže, a Ilija Braković iz tvrtke Akcija koja se bavi društvenim mrežama i pomaže tvrtkama kako na njima nastupati kazao je kako su on i njegova agencija pripremili e-knjigu o promociji turističkih usluga na društvenim mrežama. Tu su knjigu pohvalili i neki sudionici Tvitomanije istaknuvši kako HTZ ulaže velike napore u promociju turizma na društvenim mrežama.

Danas se mora shvatiti kako nema pravila tko će biti commumity manager, ali da bi svatko trebao proći određenu edukaciju', istaknuli su panelisti i dodali kako se na društvenim mrežama ne prodaje već gradi odnos s gostom.