TOP 10

Tržište kriptovalutama se tijekom ožujka probudilo

Tržište kriptovalutama se tijekom ožujka probudilo
Depositphotos

Napetosti s početka godine umirile su ulagače u kriptovalute, ali čini se da je s dolaskom proljeća tržište procvalo u ožujku i zabilježena je nešto dinamičnica situacija u smislu trgovanja nego unazad nekoliko mjeseci. Dapače, većina najjačih kriptovaluta zabilježila je dvoznamenkasti rast na mjesečnoj razini.

Prema podacima kojima barata Bitcoin Casinos, bitcoin, tether i ethereum su kritpovalute kojima se trgovalo u najvećoj mjeri tijekom ožujka. Konkretnije, bitcoin je dosegnuo 1,19 bilijuna dolara, tether 1,18 bilijuna i ethereum 324,4 milijarde dolara. Nevjerojatne brojke, no tržište kriptovaluta iznimno je energično i "ne spava".

Od preostalih kriptovaluta treba istaknuti da je obujam trgovanja iznosio 157,6 milijardi dolara za USD Coin, 104,9 milijard za binance USD, 96,6 milijardi za XRP, arbitum je stigao do 24,4 milijarde, dogecoin do 19,1 milijardi i conflux do 18,7 milijardi.

A u veljači je sve skupa djelovalo podosta sivije... Bitcoin je dosegao skromnijih 686,2 milijardi dolara, a tether je bio 11 posto slabiji nego u ožujku. Ethereum je sa 198,9 milijardi dolara stigao do spomenutih 324,4 milijarde u ožujku.

Ne treba smetnuti s uma da je pozitivna situacija s kriptovalutama direktan utjecaj negativne situacije s tradicionalnim financijskim institucijama. Bankroti banaka, inflacija, globalne krize svih vrsta... utječu na rast kriptovaluta. Jer, kriptovalute imaju ulogu zlata, njihova vrijednost je stabilna u svakom trenutku, a praktički uvijek na njima se može zaraditi.

Zato, oni koji imaju novac za ulaganja, a ne žele previše riskirati, okreću se u izraženijoj mjeri kriptovalutama.

Bit će zanimljivo vidjeti brojke za travanj jer ovim tempom bi trebale uvelike nadmašiti ožujak, a to bi već značilo pozitivan trend i poziv "spavačima" da krenu što prije u kriptobiznis.