Treće izdanje “Škole za ženski leadership u digitalno doba” u Pragu

Treće izdanje “Škole za ženski leadership u digitalno doba” u Pragu

Potaknuti velikim uspjehom “Zimske škole za ženski leadership u digitalno doba” koja je održana u veljači, Huaweijeva europska leadership akademija objavila je da će se Ljetna škola za ženski leadership u digitalno doba održati od 17. do 22. srpnja 2022. u Pragu.

Projekt “Škola za ženski leadership u digitalno doba” dio je Huaweijeve inicijative “Seeds for the future” i kao takva predstavlja stalnu predanost tvrtke daljnjoj digitalnoj inkluziji, posebno kada je u pitanju spolna razlika te stvaranje svijeta u kojem žene ne samo da sudjeluju, već napreduju i vode nas u digitalnu budućnost.

Tony Jin, glavni predstavnik Huaweija u europskim institucijama istaknuo je: “Nadolazeća ljetna škola je još jedna odlična prilika za buduće vođe kako bi stekli nove uvide u moderne tehnologije. Huawei ostaje predan poticanju europskih talenata i veselim se suradnji s našim partnerima iz Češke kako bi omogućili još snažnije obrazovno iskustvo. Sretan sam i zahvalan što mogu obznaniti ovu vijest dva dana nakon obilježavanja Dana Europe”.

Cilj Huaweijeva projekta “Škole za ženski leadership u digitalno doba” je prepoznati veliki talent koji imaju žene i proaktivno ga podržavati, osnažujući ih da preuzmu vodstvo u tehnološkoj revoluciji.

„Žene moraju biti u mogućnosti oblikovati i voditi razvoj tehnologije i upravo zato naš kurikulum osposobljava mlade žene alatima koji su im potrebni da budu na čelu digitalne tranzicije u Europi. Bilo da dolaze iz društvenih ili znanstvenih područja, žene imaju ključnu ulogu u tehnološkoj industriji. Nitko nije isključen iz razvoja novih tehnologija. Štoviše, postojanje različitosti unutar industrije je prvi korak izgradnje uistinu jednakog svijeta lišenog pristranosti i diskriminacije”, rekla je Berta Herrero, programska direktorica Škole za ženski leadership u digitalno doba.

 

Prijave su otvorene do 31. svibnja 2022. Neovisna komisija odlučit će o 29 sudionica koje će dobiti priliku potpuno besplatno sudjelovati u programu koji uključuje masterclass predavanja, timske projekte, aktivno učenje i nova kulturna iskustva. Među njima će biti sudionice iz svih 27 članica Europske Unije te jedna iz Ukrajine i jedna sa zapadnog Balkana. Ovogodišnja zimska škola okupila je gotovo 2,500 prijavljenih studentica i mladih stručnjakinja iz čitave Europe.

Još iz kategorije

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

27.06.2022.

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) nedavno je u New Yorku organizirala hrvatsku konferenciju 'Croatian Tech Superstars Competing on a Global Market'.  Uspješne tehnološke tvrtke na konferenciji su predstavili su brojni hrvatski poduzetnici i vlasnici uspješnih startup kompanija, među njima i Hrvoje Ćosić, CEO tvrtke Aircash.

Interes za Algebru 40 posto veći nego lani, 160 studenata želi i britansku diplomu

Interes za Algebru 40 posto veći nego lani, 160 studenata želi i britansku diplomu

27.06.2022.

Algebra nastavlja podizati standarde u području visokog obrazovanja što je, prema podacima objavljenim na portalu Postani student, rezultiralo rastom prijava za studijske programe ukupno za čak 40 posto u odnosu na lani, odnosno za 27 posto kad je riječ o prva tri izbora. Prema aktualnom broju prijava, Algebra najveći rast interesa bilježi za studij dizajna, za koji se prijavilo čak dvostruko više maturanata nego lani. Interes za studij digitalnog marketinga porastao je za 40 posto, dok studij računarstva bilježi 35 posto više prijava.

Poticaji za električna vozila podijeljeni u samo 50 minuta

Poticaji za električna vozila podijeljeni u samo 50 minuta

27.06.2022.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jutros je u 8 sati otvorio natječaj za subvencioniranje kupovine energetski učinkovitih vozila. Tako se pri kupovini vozila s potpuno električnim pogonom ili pogonom na vodik moglo ostvariti do 70 tisuća kuna subvencije, a za L1-L7 vozila (električni skuteri, mopedi, motocikli i sl.) se moglo dobiti do 20 tisuća kuna.