Treća Data Science Economy konferencija održava se ovog tjedna u Zagrebu

Treća Data Science Economy konferencija održava se ovog tjedna u Zagrebu

Data Science Economy 2018 međunarodna je konferencija koja pruža dublji uvid u poslovnu primjenu znanosti o podacima i odgovara na to kako postaviti strategiju za razvoj na temelju podataka. Treću godinu zaredom, 17. i 18. svibnja u zagrebačkom HUB385 akceleratoru, okupit će se više od 30 stranih i domaćih stručnjaka koji će, kroz praktične primjere, prikazati poslovnoj publici kako stvarati vrijednost i nove poslovne modele temeljene na ekonomiji podataka.

Organizator je ove godine okupio stručnjake koji su zaposleni u nekima od najvećih svjetskih tvrtki koje su odavno otkrile važnost podataka i koriste ih da bi ostvarile stratešku prednost i generirale dodatnu vrijednost za tvrtku. Prvi dan konferencije rezerviran je za poslovnu publiku koja će moći poslušati keynote predavanja, predavanja i panel. Drugi dan osmišljen je za stručnu publiku i one koji žele steći dublji uvid u metode i alate koji se koriste u organizacijama na polju znanosti o podacima, a sadržaj će biti predstavljen putem nekoliko radionica.

Sudionici će moći čuti iskustva i poslovne primjere iz nekih od najvećih svjetskih kompanija koji na podacima stvaraju vrijednost i stratešku prednost. Iz Badooa dolazi njihov Lead Data Scientist, Leonardo deMarchi. Uz njega, kao glavni predavači, na konferenciji će sudjelovati Don Brancato, Chief Technologist Microfocusa i Chris Roche koji će prezentirati postavljanje strateškog zdravstvenog projekta u Velikoj Britaniji, kolaborativne Data Science platforme za klinička istraživanja.

Sudionici će imati prigodu doznati više o data strategiji Bookinga koju će predstaviti njihov Product Owner Data Science, Shalini Sukumar. Za predstavnike financijske industrije pripremljeno je predavanje kako iz podataka stvara vrijednost najveća nizozemska banka ABN AMRO o čemu će prezentaciju imati Violeta Misheva, njihov Data Scientist. Više informacija možete pronaći na www.ds2economy.com.

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.