Treća Data Science Economy konferencija održava se ovog tjedna u Zagrebu

Treća Data Science Economy konferencija održava se ovog tjedna u Zagrebu

Data Science Economy 2018 međunarodna je konferencija koja pruža dublji uvid u poslovnu primjenu znanosti o podacima i odgovara na to kako postaviti strategiju za razvoj na temelju podataka. Treću godinu zaredom, 17. i 18. svibnja u zagrebačkom HUB385 akceleratoru, okupit će se više od 30 stranih i domaćih stručnjaka koji će, kroz praktične primjere, prikazati poslovnoj publici kako stvarati vrijednost i nove poslovne modele temeljene na ekonomiji podataka.

Organizator je ove godine okupio stručnjake koji su zaposleni u nekima od najvećih svjetskih tvrtki koje su odavno otkrile važnost podataka i koriste ih da bi ostvarile stratešku prednost i generirale dodatnu vrijednost za tvrtku. Prvi dan konferencije rezerviran je za poslovnu publiku koja će moći poslušati keynote predavanja, predavanja i panel. Drugi dan osmišljen je za stručnu publiku i one koji žele steći dublji uvid u metode i alate koji se koriste u organizacijama na polju znanosti o podacima, a sadržaj će biti predstavljen putem nekoliko radionica.

Sudionici će moći čuti iskustva i poslovne primjere iz nekih od najvećih svjetskih kompanija koji na podacima stvaraju vrijednost i stratešku prednost. Iz Badooa dolazi njihov Lead Data Scientist, Leonardo deMarchi. Uz njega, kao glavni predavači, na konferenciji će sudjelovati Don Brancato, Chief Technologist Microfocusa i Chris Roche koji će prezentirati postavljanje strateškog zdravstvenog projekta u Velikoj Britaniji, kolaborativne Data Science platforme za klinička istraživanja.

Sudionici će imati prigodu doznati više o data strategiji Bookinga koju će predstaviti njihov Product Owner Data Science, Shalini Sukumar. Za predstavnike financijske industrije pripremljeno je predavanje kako iz podataka stvara vrijednost najveća nizozemska banka ABN AMRO o čemu će prezentaciju imati Violeta Misheva, njihov Data Scientist. Više informacija možete pronaći na www.ds2economy.com.

Još iz kategorije

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

14.09.2019. komentiraj

Na 12. izdanju najvećeg komunikacijskog festivala u regiji koji se održava od 19. do 22.9. u Rovinju, po prvi puta će se koristiti posebno dizajnirane perive čaše kako bi se smanjilo korištenje i bacanje jednokratne plastike. Na čašama će uz logo festivala biti otisnuta i prigodna poruka kako korištenjem ove čaše čuvamo planetu. Nakon korištenja, posjetitelji će čašu moći ponijeti kući kao dodatni suvenir s najboljeg Weekenda u godini.

Riješene nesuglasice u OSC-u

Riješene nesuglasice u OSC-u

13.09.2019. komentiraj

Ovog smo tjedna izvijestili o događajima unutar udruge Osijek Software City uoči i nakon konferencije KulenDayz. Cijela je priča dobila zadovoljavajući završetak, odnosno nisu se dogodili veći potresi, a nadamo se da problema neće biti ni u budućnosti.

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

13.09.2019. komentiraj

Google se nalazi u ozbiljnim problemima jer grupa 50 saveznih američkih država i teritorija pokrenula je istragu protiv njega zbog (pre)dominantne pozicije na tržištu internetskog oglašavanja. Ukratko, kao i u Europskoj uniji, tako se u Sjedinjenim Američkim Državama, Google ima problema s monopolizmom.