Sponzorirano

Transformatori i jezgre - osnovne elektroničke komponente u mnogim industrijskim granama

Transformatori i jezgre - osnovne elektroničke komponente u mnogim industrijskim granama

Transformatori i jezgre su osnovne elektroničke komponente koje igraju ključnu ulogu u mnogim granama industrije, uključujući energetiku, elektroniku i proizvodnju. Transformator je uređaj koji omogućuje pretvorbu električnih signala na viši ili niži napon i struju. Jezgre se koriste za skladištenje i prijenos električne energije.

Transformatori su uobičajeno korišteni u energetici za prijenos struje na velike udaljenosti. Zahvaljujući transformatorima, moguće je smanjiti napon, što omogućava prijenos struje na velike udaljenosti s manjim gubicima energije. Transformator se također često koristi u proizvodnji za pretvaranje električnih signala različitih napona. 

Jezgre se koriste u mnogim drugim uređajima, poput signalnih transformatora, filtara i pojačala. Jezgre mogu biti izrađene od različitih materijala, kao što su ferit, željezni prah, amorfnih jezgara ili jezgara u obliku slova C. Uporaba različitih materijala utječe na njihova magnetska i elektromagnetska svojstva. 

Transformatori i jezgre u ponudi tvrtke TME  

Tvrtka TME nudi širok izbor transformatora i jezgri od renomiranih proizvođača. U ponudi od oko 5000 proizvoda iz grupe transformatori i jezgre nalaze se signalni transformatori, napajajući transformatori, feritne jezgre, feromagnetne jezgre, amorfnih jezgara i toroidalne jezgre. Također su dostupni razni dodaci za jezgre, poput poklopaca, stezaljki, izolatora i ljepila. Zahvaljujući bogatoj ponudi tvrtke TME, kupci mogu odabrati odgovarajuće komponente za svoje potrebe. 

Transformatori i jezgre su osnovni elementi u području elektronike, energetike i proizvodnje. Potrebni su za prijenos struje i pretvaranje električnih signala različitih napona. Zahvaljujući ponudi tvrtke TME, kupci imaju pristup širokom izboru transformatora i jezgri, što omogućava stvaranje odgovarajućeg elektroničkog sklopa uz uporabu odgovarajućih komponenti.