Top 5 neaktivnih Bitcoin adresa drži vrijednost veću od ukupnog BDP-a Tadžikistana

Top 5 neaktivnih Bitcoin adresa drži vrijednost veću od ukupnog BDP-a Tadžikistana

Foto: DepositPhotos

Bilanca pet najvećih neaktivnih bitcoin adresa iza sebe "skriva" kriptovalute u vrijednosti 8,96 milijardi američkih dolara, što je veće nego ukupni BDP Tadžikistana, koji iznosi 8,19 milijardi dolara.

Vrijedi spomenuti i da ta vrijednost označava tek 1,1 posto ukupne vrijednosti svih bitcoina koji trenutno cirkuliraju u internetskim bespućima. Kao što vrijedi kazati i da nije Tadžikistan jedini koji gleda u leđa spomenutim neaktivnim adresama.

Mauritanija ima BDP od 7,77 milijardi dolara, Kirgistan od 7,73 milijarde dolara, a Kosovo je na 7,61 milijardu dolara BDP-a. Već po tome se može zaključiti koliko je bitcoin vrijedan i koliko se isplati.

Inače, neaktivne adrese one su adrese na kojima se poduže vrijeme nije zabilježila apsolutno nikakva aktivnostu u smislu transakcija. Ukratko, njihovi vlasnici očito su odlučili mirno čekati pravi trenutak kad se okrenuti poslovanju s unosnom im kriptovalutom. Ili imaju neki plan koji nije moguće predvidjeti.

Ipak, nije isključena ni mogućnost da su vlasnici tih adresa jednostavno izgubili pristup, što je lako moguće jer samo oni imaju mogućnost povezivati se sa svojim digitalnim novčanikom. Lako je moguće i da su neke od tih adresa neaktivne još od vremena kad je bitcoin vrijedio tek nekoliko centa pa vlasnici nisu ni razmišljali previše o tome gdje su i što su, a kad je postalo jasno o koliko se profitabilnoj investiciji radi, više nisu znali kako pristupiti silnom bogatstvu.

Vjerojatnije je da se radi o ciljanoj neaktivnosti jer osim spomenutih pet, postoji još mnoštvo sličnih adresa, gdje nema aktivnosti. Također, oni s najviše bitcoina i dalje odbijaju prodavati ga i tijekom posljednjeg "bull marketa", kupili su dodatnih 12,3 posto postojećih bitcoina.

Sve to ponukalo je spomenuti Tadžikistan da se okrene domicilnoj kriptovaluti, odnosno, da je kreira. Na taj način bi se BDP svakako mogao povećati - bar u teoriji.

Još iz kategorije

Aplikacija Moovit postala Huaweijev službeni partner za gradsku mobilnost

Aplikacija Moovit postala Huaweijev službeni partner za gradsku mobilnost

21.10.2021.

Huawei je objavio kako je odabrao Moovit, aplikaciju broj jedan za gradsku mobilnost u vlasništvu tvrtke Intel, za svog službenog partnera koji će gostima događanja pomoći da da sigurno pristignu u kongresni centar Mess Wien, gdje će Huawei predstaviti najnoviji uređaj iz Huawei nova serije pametnih telefona.

Prosječna plaća nastavila rasti, u Zagrebu je prešla granicu od 8.000 kuna

Prosječna plaća nastavila rasti, u Zagrebu je prešla granicu od 8.000 kuna

20.10.2021.

Prema podacima servisa MojaPlaća, u trećem kvartalu 2021. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.237 kuna, što je 7% više nego u istom kvartalu prethodne godine te 1% više nego u prethodnom kvartalu 2021. godine.

Minecraft je malwareom najinficiranija igra na tržištu s 228 tisuća zaraženih korisnika

Minecraft je malwareom najinficiranija igra na tržištu s 228 tisuća zaraženih korisnika

19.10.2021.

Industrija videoigara procvala je tijekom pandemije koronavirusa jer su ljudi više no ikad prije bili zatvoreni u svojim domovima i trebali su neku razonodu. Naravno, takva situacija motivirala je hakere da se angažiraju pa “udare” jače no ikad kako bi iskoristili tako nešto.