Tko su najbolji poslodavci na svijetu u 2017.

Tko su najbolji poslodavci na svijetu u 2017.
Fotolia

Forbesova Global 2000 List poznat je i vjerodostojan izvor podataka za sve u poslovnom svijetu, a ove godine otišlo se korak dalje zahvaljujući suradnji sa Statistom pa je projekt još detaljniji. Sad se može vidjeti 500 najboljih poslodavaca na svijetu, 250 najcijenjenijih kompanija na svijetu, 250 najvećih multinacionalnih kompanija i 250 onih s najvećim rastom. Sve to među 2000 najvećih na svijetu u svakoj od kategorija.

Zanimljivo je ipak u ovoj priči vidjeti deset najboljih prema preporukama zaposlenika, a Statista je obradila čak 360 tisuća njih tako da sve skupa ima još i veću vrijednost.

Pa tako na prvom mjestu jest Alphabet, koji ima nevjerojatnih sto od sto mogućih bodova na skali od nula do stotinu! Tako nešto svakako nije lako postići i treba pohvaliti. Odmah iza s 98,85 bodova slijedi Microsoft, zatim Japan Exchange Group s 96,16 bodova, Apple s 92,27 bodova, Noble Energy s 92,26...

Kao što je vidljivo, na listi je pet tehnoloških kompanija, među kojima LG zapravo posluje i na drugim područjima, ali može ga se svrstati u tu kategoriju. Više nego pohvalno!