Tko proizvodi kripto bankomate?

Tko proizvodi kripto bankomate?

Foto: DepositPhotos

Tržište kriptovaluta tek se razvija, zato često svjedočimo njihovom jakom rastu ili padu, a u cijelom tom procesu se stvara veća potreba za bankomatima (ATM). A njih netko mora proizvoditi, što je ponudili priliku kompanijama da naprave iskorak, među kojima se ponajviše ističe australski Genesis Coin.

Naime, CryptoMonday analizirao je ATM  tržište i došao do saznanja da upravo Genesis Coin ima dominantnu poziciju, s 41,4 posto udjela. Slijedi General Bytes s 21,7 posto, dok Bit Access zauzima treće mjesto s 15,2 posto udjela.

"Uspjeh Genesis Coina je u tome što ima sposobnost prilagoditi se, biti inovativan i ići ukorak s trendovima u industriji. Glavna prednost mu je superiorna korisnička podrška i jako brza dostava bankomata na traženo mjesto. Upravo zato je prvi izbor, ne samo kod kuće u Australiji nego i u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i šire u svijetu", navodi u izvješću CryptoMonday.

Američka dominacija posebno je impresivna jer oko 90 posto svih svjetskih bankomata vezanih za kriptovalute nalazi se na tom tržištu. A Genesis Coin ima udio od čak 44,6 posto, što slijede General Bytes sa 17,7 posto i Bit Access sa 17,1 posto.

Inače, Genesisov rast prema vrhu ne može se opisati bolje nego kao spektakularan. Kompanija je ušla na tržište 2014. i počela sa svega dva bankomata. U ovom trenutku ih ima više od 15.000 diljem svijeta!

Ne bi bilo tako da ljudi koji stoje iza kompanije nisu kreirali bankomate kojima se jednostavno može bilo tko služiti. Upravo zato im je popularnost počela rasti tolikom brzinom. A u ovim trenucima "koketiraju" s biometrijom kako bi povećali sigurnost, ali i sa specijaliziranim dodacima za naprednije korisnike, odnosno poslovne organizacije...

Naravno, uspjeh ove australske kompanije veže se i uz uspjeh kriptotržišta, koje je posljednjih mjeseci u određenom padu, no uskoro bi opet trebalo "stati na noge".

Još iz kategorije

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

30.06.2022.

Na nedavno održanom webinaru Counterpoint Researcha po nazivom „Trendovi u fotografiranju pametnim telefonima: novi smjerovi u snimanju čarobnih trenutaka“, Herve Macudzinski, direktor znanosti o slikama u DXOMARK-u, podijelio je svoja razmišljanja o tome kako korisnici mogu dobiti vrhunsku fotografiju, čak i s pametnim telefonima.

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

30.06.2022.

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), u periodu od 5. do 8. srpnja 2022 održat će se sedma Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech 2022. Sudionici i posjetitelji imat će priliku razmijeniti znanstvena postignuća iz aktualnih tema iz područja IoT-a, RFID -a, pametnih gradova, održive energije, dekarbonizacije zgrada i primjene tehničkih rješenja u zdravstvu (e-Health).

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

30.06.2022.

U Buzinu je jučer postavljen prvi punjač za električna vozila u stupu javne rasvjete. Radi se o testnom punjaču koji će, u sklopu najavljenog pilot projekta koji bi se trebao provesti sljedeće godine u tri do pet gradova, biti ugrađen u 200-tinjak stupova u jednom od planiranih gradova.