Tjedan javne uprave u Microsoftu Hrvatska

Tjedan javne uprave u Microsoftu Hrvatska

Foto: Julien GONG Min

Danas je, u sklopu Microsoftova tjedna javne uprave održan Government Day na koji je Microsoft doveo vrhunske predavače iz tri područja koja su interesantna tijelima javne vlasti u Hrvatskoj: zdravstvo, javna i nacionalna sigurnost te središnja uprava.

U svom uvodnom govoru, direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković najavio je trodnevno događanje i predavanja vrhunskih stručnjaka. Nadalje, Vidaković je naglasio utjecaj četiri globalna megatrenda: mobilnost, cloud computing, big data i socijalne mreže te nadolazeći peti megatrend - „Internet stvari“ (Internet of Things). Vidaković je poseban fokus stavio na privatnost i sigurnost podataka te važnost tehnologije koja je, uz kvalitetno obrazovanje, ključan preduvjet konkurentnosti. Zadatak javne uprave je da kvalitetnim politikama i infrastrukturom kreira okvir za konkurentno gospodarstvo koje će omogućiti rast standarda svih građana Republike Hrvatske.

Nakon Vidakovića, zanimljivo predavanje održao je regionalni direktor za javni sektor u Microsoftu – George Randelov. Randelov se nadovezao na 4 megatrenda o kojima je govorio i Vidaković te nastavio predavanje o tome zašto je tehnologija važna za nacionalnu konkurentnost. Randelov je naglasio kako su promjene te koje pokreću inovacije, konkurentnost i kreativnost te drugačije ekonomske modele.

Mladen Milavić i Bojan Hadžisejdić, Account Executives, Public Sector, Microsoft, nastavili su na temu „Microsoft u hrvatskom javnom sektoru“ te su govorili o projektima i sveukupnom doprinosu Microsofta povećanju kvalitete rada i produktivnosti hrvatskog javnog sektora.

Nadalje, u prostorijama Microsofta Hrvatska ugošćeni su domaći i strani stručnjaci, između kojih izdavajamo stručnjaka za zaštitu podataka u Cloudu, Dr. Jochena Engelhardta, Legal Director, Microsoft te eksperta za EU fondove, gospođu Ludmilu K. Fateevu, International Organizations, Director for CEE, koja je objasnila trenutačno stanje i ukazala na potencijalne prilike koje Hrvatska može dobiti od fondova EU.

Osim toga, Microsoft je prikazao kako zaposlenici različitih poslovnih odjela koriste prednosti mobilnih uređaja i rješenja, istovremeno povećavajući produktivnost cijele organizacije.

Sutra slijedi Dan lokalne i regionalne samouprave na kojem će uvodni govor u 9,00 sati održati prvi čovjek Grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić.

Također, očekuju nas brojna predavanja i demonstracije usluga te okrugli stol na temu „Što mogu ponuditi moderne županije, općine i gradovi“, a na kojem će sudjelovati Hrvoje Kapetanović, Microsoft Hrvatska, Željko Jurić, pročelnik za IT grada Rijeke, Dario Runtić iz Udruge gradova i Tomislav Vračić iz Ministarstva uprave, uz moderatora Željka Krizmanića.

Još iz kategorije

Donacije Erste banke i Erste Card Cluba zagrebačkim bolnicama u iznosu od 1,3 milijuna kuna

Donacije Erste banke i Erste Card Cluba zagrebačkim bolnicama u iznosu od 1,3 milijuna kuna

04.04.2020. komentiraj

Erste banka donijela je odluku o donaciji Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, u iznosu od milijun kuna, s ciljem pružanja pomoći prilikom nabave potrebne medicinske opreme u situaciji kada se poduzimaju veliki napori u suzbijanju širenja epidemije koronavirusa.

Zagrebačka banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina

Zagrebačka banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina

04.04.2020. komentiraj

U skladu s razvojem situacije i mjerama koje su donijela nadležna tijela, Zagrebačka banka i dalje poduzima dodatne radnje kako bi zaštitila svoje klijente, istovremeno im neometano pružajući bankarske usluge.

Dronovima u kontroli zabrane okupljanja u Osijeku

Dronovima u kontroli zabrane okupljanja u Osijeku

03.04.2020. komentiraj

S ciljem povećanja sigurnosti građana pogođenih zdravstvenom krizom uzrokovanom virusom COVID-19, MUP, Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek za potrebe kontrole provođenja mjera Stožera civilne zaštite RH implementirao je centralni sustav za nadzor iz zraka pomoću bespilotnih letjelica. Uvođenje samog sustava u primjenu odvijalo se u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Stožerom civilne zaštite grada Osijeka i Policijskom upravom osječko-baranjskom.