Tim Electrified slavio u finalu šestog TVZ Mc2 natjecanja

Tim Electrified slavio u finalu šestog TVZ Mc2 natjecanja

Finalom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja zaključeno je ovogodišnje, šesto po redu, TVZ Mc2 natjecanje. Tijekom programa 25 je timova sudjelovalo u izradi edukativnih rješenja za učenike razredne nastave koristeći tehnologije iz mobile, web i IoT područja.

Svaki tim surađivao je s nastavnikom iz jedne od pet osnovnih škola partnera te mentorom poslodavcem iz više od 20 tvrtki partnera. Također im je pomagalo i sedam profesora Tehničkog veleučilišta Zagreb koji su ih vodili kroz natjecanje u sklopu svojih kolegija.

Osim aktivnog mentoriranja kroz protekla četiri mjeseca, u suradnji s partnerima organizirano je osam jednodnevnih radionica iz područja UX/UI dizajna, izrade web aplikacija, izrade Android aplikacija i IoT rješenja. Također,  profesori TVZ-a održali su i predavanje na temu freelance programiranja te Raspberry Pi radionicu.

Studenti su na raspolaganju imali i tablet računala u sklopu Laboratorija za razvoj i primjenu programske podrške u obrazovanju (Edu++) na kojima su mogli testirati i demonstrirati svoja rješenja. Ti će se uređaji u budućnosti koristiti za izradu završnih i diplomskih radova te za projekte koji će se provoditi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je tim Electrified koji je s rješenjem "Ardu The Kid" osvojio glavnu nagradu od deset tisuća kuna. Drugo mjesto i nagrada od pet tisuća kuna pripalo je timu Apocalypstick i njihovom rješenju "Interaktivne mentalne mape", dok je trećeplasirana ekipa Dude, where's my char? s rješenjem "SmartUp!" osvojila tri tisuće kuna te nagradu učenika i nastavnika. Dodajmo i kako je nagradu za najbolji dizajn rješenja osvojio tim TimTim s rješenjem "Čovječe, nauči se!