Tim Cook oštrim komentarom napada Android: “Naš posao nije smeće.“

Tim Cook oštrim komentarom napada Android: “Naš posao nije smeće.“

Tim Cook je nastupio napadačkim izjavama samo dan nakon objave nove verzije iOS 7. Appleov izvršni direktor dao je pljusku Googleovom Androidu izjavom da se radi o jeftinom, rascjepkanom i nedovoljno iskorištenom operativnom sustavu. Također, Cook se nije susprezao upustiti u preispitivanje same kvalitete Androidovih tableta i smartphoneova izjavivši kako će uvijek postojati veliki dio tržišta koji je smeće, a da se Apple ne bavi smećem kada je riječ o poslu.

Cook ističe kako postoji jedan segment tržišta koji stvarno želi proizvod koji bi činio mnogo toga za njih, te kako se on želi natjecati više nego ikada upravo za takve kupce. Osvrnuo se i na znanstvena istraživanja za koja tvrdi kako su u zadnje vrijeme pokazala kako se Android uređaji više i ne koriste u onolikoj mjeri kao prije.

Ukazujući na podatke analitičke tvrtke za web, NetMarketShare, koji navode kako približno 55 posto mobilnih web aktivnosti dolazi putem iOS uređaja (Android je na svega 28 posto), ali se isto tako Cook osvrće i na IBM-ovu studiju koja je tvrdila kako se više od 88 posto internetske kupovine upravo odvija putem tableta, odnosno iPad-a.

Sve gore navedeno navodi Cooka da se upita zanimljivo pitanje: “Je li jedinica tržišnog udjela bitna ukoliko ona nije korištena?“ Za Apple je itekako bitno da osobe koriste njihove proizvode. Cook nastoji da njegova tvrtka obogati ljudske živote, te smatra kako je to nemoguće postići ako se proizvod nalazi u ladici.