Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6
Tifon

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb - Rijeka te Zagreb - Split.

Tifon će tako biti jedan od prvih sudionika hrvatskog energetskog tržišta koji će ove turističke sezone ponuditi jednostavnije putovanje električnim vozilima. Do kraja svibnja u rad će biti puštene i brze punionice na prodajnim mjestima na Dobri i Jasenicama. Spomenuti uređaji dio su projekta NEXT-E koji se sufinancira kroz program Europske unije u kojem Tifon sudjeluje kao član MOL Grupe. Tvrtka je prije tri godine usvojila strategiju MOL 2030, čija vizija definira tvrtkine osnovne pravce djelovanja u nadolazećem razdoblju. Zahvaljujući projektu NEXT-E, MOL Grupa može puno kvalitetnije udovoljavati korisničkim zahtjevima i širiti svoju mrežu uvodeći punionice.

„Na četiri prodajna mjesta u Zagrebu Tifon vlasnicima električnih vozila nudi uslugu brzog punjenja, a prvi smo u Hrvatskoj doveli brze punionice za električna vozila i na ključne hrvatske prometne koridore, autoceste A1 i A6. Dio je to naše strategije razvoja kao člana konzorcija uključenog u projekt NEXT-E, ali i naše namjere da korisnicima pružimo vrhunsku kvalitetu prateći svjetske trendove, posebice na polju zaštite okoliša. Od početka ove godine pristižu nam upiti iz cijele Europe o povezivanju obale i kontinenta punionicama za električna vozila, zbog čega smo iznimno ponosni što ćemo im to od danas i omogućiti“, istaknuo je predsjednik Uprave Tifona Siniša Komnenović.

MOL Plugee brze punionice na Tifonovim prodajnim mjestima podržavaju sve relevantne standarde punjenja (AC i DC), čime se omogućuje punjenje različitih vrsta električnih vozila, i to u trajanju od 2 do 3 sata uz AC punjenje odnosno 30 minuta uz DC punjenje. Korištenje punionica bit će besplatno prvih mjesec dana od njihova puštanja u pogon, odnosno do 16. svibnja, nakon čega će se AC punjenje naplaćivati 54,90 kuna, a brzo 74,90 kuna po punjenju.