Tesla primila preko milijun narudžbi za Cybertruck

Tesla primila preko milijun narudžbi za Cybertruck
DepositPhotos

Tesla se počela baviti kamionima prije nekoliko godina i nazvala ih Cybertruck te izazvala podosta pažnje koja se počela isplaćivati jer broj prednarudžbi stigao je do nevjerojatnih 1,08 milijuna!

Primjerice, u 2019. i 2020. je isporučeno 866.750 Tesla automobila, tako da su ovi kamioni zanimljivog i futurističkog dizajna već premašili te brojke, za koje se na razini kompanije vjerovalo da su maestralne. Očito, uvijek može bolje.

Podatke o ovim prednarudžbama donosi Finbold, a brojka ne treba čuditi jer se s Tesla Cybertruck dobiva uistinu mnogo. Vanjski dio je izdržljiv, a tehnologija koja čini samo vozilo iznimno je napredna. Samim time, vlasnicima će se višestruko isplatiti imati jedan ovakav model. Tesla se hvali da je vozilo gotovo pa neprobojno kao da je riječ o nekom oklopnom vojnom ili policijskom vozilu.

Motivaciju je pak Tesla kod potencijalnih kupaca uspjela pobuditi činjenicom da su se mogli uključiti u proces prednarudžbe uz skromnih stotinu američkih dolara, koji su se mogli i vratiti u konačnici.

Upravo taj dio kod analitičara izaziva podosta sumnje jer dok se lako moglo rezervirati jedan model, nitko ne garantira da će svi koji su bili zainteresirani uistinu i kupiti Cybertruck. Naime, vrlo lako mogu odustati pa dobiti natrag uloženih stotinu dolara.

Također, još se ne zna kad će točno na tržište ova vozila, tako da su određeni problemi i u tom smislu. Problemi postoje i na razini Europe, gdje je trebalo smanjiti dimenzije Cybertrucka, zato što originalne ne zadovoljavaju kriterije europskih prometnica.

Ali, na sve to su u Tesli bili spremni i sasvim je sigurno da će ovo zanimljivo vozilo, odnosno kamion, svakako imati svoje korisnike odmah u startu, a nakon što oni eventualno pohvale to što su dobili, svakako da će broj isporuka nastaviti rasti i Tesla će se pozicionirati na jednom zanimljivom tržištu.