Telemach nastavlja pomagati Petrinji - donirano 100.000 kuna DV Petrinjčica

Telemach nastavlja pomagati Petrinji - donirano 100.000 kuna DV Petrinjčica

Ususret blagdanima Telemach nastavlja pomagati potresom pogođenu Petrinju s namjerom da pridonese stvaranju uvjeta za njene najmlađe stanovnike. Premda je Dječji vrtić Petrinjčica u potresu pretrpio značajna oštećenja, ona su do početka aktualne pedagoške godine uspješno sanirana uz pomoć donatora, no unatoč tome na redovitim upisima ostao je veliki broj neupisane djece zbog nedostatka smještajnog kapaciteta. Stoga će donacija u iznosu od 100.000 kuna biti usmjerena u opremanje novoizgrađenog prostora za dodatnih pet odgojnih skupina.

„Suočeni s problemom nedovoljnih smještajnih kapaciteta, odlučili smo ići u modularnu dogradnju objekta centralnog vrtića čime ćemo osigurati mjesta za svu neupisanu djecu. Njih je u aktualnoj pedagoškoj godini bilo čak 49 koji zadovoljavaju sve uvjete za upis, a kako svako neupisano dijete znači potencijalni odlazak cijele obitelji iz Petrinje, pod svaku cijenu smo htjeli izbjeći takav scenarij. Zahvaljujem Telemachu kojem ovo nije prva donacija usmjerena našem gradu, a koju ćemo iskoristiti za dobrobit naših najmlađih sugrađana“, izjavila je gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes.

Komentirajući aktualne potrebe vezane za dogradnju centralnog gradskog vrtića ravnateljica DV Petrinjčica, Nataša Vidović, podsjetila je kako se financijska sredstva za dogradnju i opremanje vrtića osiguravaju isključivo kroz donacije zbog čega je svaka pomoć dobrodošla.

„Telemachova donacija bit će usmjerena u nabavku didaktičke opreme i namještaja kojim ćemo opremiti prostor koji je u izgradnji za dodatnih pet odgojnih skupina stoga zahvaljujem Telemachu čija će financijska potpora uvelike doprinijeti stvaranju uvjeta za provođenje kvalitetnog odgojno - obrazovnog procesa te našim mališanima omogućiti sretnije odrastanje“, istaknula je ravnateljica Vidović.

Donacija DV Petrinjčica nastavak je aktivnosti kojima Telemach podupire u potresu stradalu Petrinju. Tako nakon donacije dva drona Javnoj vatrogasnoj postrojbi Petrinja u prosincu 2020. godine, Telemach nastavlja ove godine s ulaganjima u projekte usmjerene na dobrobit djece i mladih te uskoro podiže balon unutar kojeg će biti smještena velika sportska dvorana.

„Oporavak potresom pogođene Petrinje dugotrajan je proces koji zahtijeva kontinuiranu podršku šire zajednice u namjeri da se osiguraju adekvatni uvjeti koji će građanima svih dobnih skupina omogućiti zadovoljenje ključnih životnih potreba. Upravo s namjerom da pomognemo obnovi grada i zadržavanju njegovih stanovnika, naročito obitelji s djecom, dio sredstava usmjerili smo u stvaranje potrebnih uvjeta za najmlađe Petrinjce u vidu opremanja centralnog vrtića, dok ćemo novom sportskom dvoranom koju uskoro otvaramo gradu vratiti prostor neophodan za bavljenje sportom, ali i održavanje brojnih sportskih, kulturnih i društvenih manifestacija“, zaključila je direktorica komunikacija Telemacha Hrvatske Sonja Miočić, podsjetivši kako građani Petrinje već punih godinu dana nemaju sportsku dvoranu bez koje su ostali u prošlogodišnjem potresu.