Tableti pretekli mobitele u korištenju BBC iPlayera

Tableti pretekli mobitele u korištenju BBC iPlayera

Britanska televizijska kuća BBC objavila je mjesečne statistike vezane za njihovu BBC iPlayer „on-demand“ video uslugu. Dok su ostale statistike na razini prethodnih mjeseci, došlo je do značajnih promjena u načinu na koju korisnici pristupaju BBC iPlayer usluzi.

Prema BBC-u, po prvi puta u povijesti, bilo je više zahtjeva za uslugom putem tablet uređaja u odnosu na mobilne telefone, te takvu informaciju potvrđuju brojkama koje govore da je s tableta upućeno 200 tisuća više zahtijeva za uslugom u odnosu na smartphone uređaje.

Ovim brojkama koje govore u korist tablet uređaja doprinijela je sve veća popularnost gledanja TV-a putem interneta. Ostavimo li po strani činjenicu da je ugodnije gledati emisije na 7 ili 10 inčnom zaslonu u odnosu na 4 - 5 inčnom zaslonu smartphone uređaja, povećanju broja korisnika usluge internet televizije, ponajviše je doprinio ubrzan razvoj tablet uređaja.

Uz cijenom pristupačne Amazon, Apple, Google i stale uređaje, tablet uređaji nikad nisu bili pristupačniji. Kako BBC navodi, u ožujku je u prosijeku dnevno pristizalo 8,1 milijun zahtjeva, dok je broj tjednih zahtijeva narastao na 60 milijuna u drugom tjednu mjeseca.

BBC iPlayer usluga pokrenuta je 25. Prosinca prije četiri godine, te omogućuje korisnicima potpuno besplatan pregled tv i radio emisija u zadnjih sedam dana.