Svjetski poznat etički haker gostuje na Danima komunikacija

Svjetski poznat etički haker gostuje na Danima komunikacija

Vjerojatno već znate da se krajem ožujka održava ovogodišnje izdanje Dana komunikacija. Organizatori pomalo otkrivaju detalje programa, a ovog su tjedna najavili još jednog zanimljivog gosta.

Riječ je o Ralphu Echemendiji, poznatom etičkom hakeru koji educira o opasnostima u cyber prostoru. O tomu koliko je tražen najbolje govori podatak da su ga do sada angažirali Google, Microsoft i NASA kako bi educirao njihove tehničke timove. Posebno je zanimljivo da je upravo Echemendia bio angažiran kao stručni konzultant na snimanjima hit serije Mr. Robot te filmova Snowden i Nerve, a ujedno je bio zadužen za otkrivanje tko je bez autorizacije pustio u javnost Eminemov album.

Život u online svijetu postao je svakodnevica, a tanku granicu između cyber sigurnosti i opasnosti otkriva upravo Ralph Echemendia koji je čest gost brojnih festivala na kojima dijeli iskustvo „hakiranja Hollywooda“. Popularne teme poput krađe identiteta, prodaje podataka, lažnih vijesti i ranjivosti kriptovaluta publika uvijek dočekuje s velikim zanimanjem.

Echemendia će u Rovinju educirati sudionike ne o tome zašto se hakiranje događa već kako se događa i objasniti zašto svaki podatak, poput kreativnih procesa agencije ili povjerljivih informacija u oglašavanju, ima veliku vrijednost. Kako se očuvanjem online podataka korisnici i tvrtke mogu zaštititi, Echemendia će otkriti na predavanju pod nazivom „How safe are we?“.