Svjetski FinTech stručnjaci dolaze u Zagreb na drugu Shift Money konferenciju

Svjetski FinTech stručnjaci dolaze u Zagreb na drugu Shift Money konferenciju
Dražen Tomić / Tomich Productions

Drugo izdanje FinTech konferencije Shift Money održat će se 18. i 19. studenog 2019. godine u zagrebačkoj Laubi, a riječ je o konferenciji u čijem je fokusu budućnost novca, što podrazumijeva sve promjene i trendove u industriji u kojoj su donedavno glavnu riječ vodile banke i druge klasične financijske institucije. U posljednje vrijeme sve češće im konkuriraju telekomi, FinTech tvrtke i startupi, koji nude inovativne proizvode i usluge koji klijenta često stavljaju u povlašteni položaj i omogućuju mu jednostavnije i povoljnije iskustvo kupovine, vršenja transakcije, promjene valuta i sličnih radnji.

Banke pokušavaju održati korak u takvom okruženju i na izazove koji najčešće dolaze u obliku mobilnih i web aplikacija odgovaraju samostalno, suradnjom s postojećim ili pokretanjem vlastitih startupova. U cijeloj priči zanimljivo je i kakvu će ulogu s vremenom imati tržište kriptovaluta, za koje tek treba vidjeti hoće li i kada postati relevantno sredstvo plaćanja i značajnije konkurirati klasičnim fiat valutama poput kuna i eura.

Na Shift Money konferenciji očekuje se više od 1000 FinTech profesionalaca koji će kroz dva dana moći pratiti predavanja i panel rasprave o aktualnostima iz FinTech svijeta i posjetiti sajamski dio na kojem će se predstaviti 50-tak FinTech startupa, tvrtki, banaka i drugih igrača iz tog područja. Među predavačima i izlagačima očekuju se predstavnici svjetski poznatih brandova kao što su TranswerWise, Revolut i JP Morgan.

„Nakon apsolutnog uspjeha prošlogodišnje Shift Money konferencije i godinu dana priprema za ovogodišnju, uvjeren sam kako posjetitelje čeka jedna od najboljih FinTech događanja uopće. Ne čudi me da je interes govornika i partnera nadmašio naša očekivanja, jer FinTech danas zauzima sve važniju poziciju u društvu i industriji. Vjerujem da će se Shift Money još dugo održavati u Zagrebu“ - rekao je direktor konferencije Ivan Burazin.

U sklopu konferencije i ove godine održat će se Shift Fintech Challenge - startup natjecanje koje će sudionicima omogućiti da predstave svoje projekte i izgrade svoju poslovnu mrežu, s naglaskom na potencijalne mentore i investitore koji im mogu pomoći da realiziraju svoje ideje. Na ovogodišnjoj konferenciji sudjelovat će predstavnici najpoznatijih fondova kao što su Techstars, 500startups, Plug and Play i drugi.

Svi zainteresirani za sudjelovanje do 15. listopada kotizaciju za konferenciju mogu nabaviti po Early Bird cijeni. Kako bi se to i očekivalo od FinTech konferencije, moguće ju je platiti na različite načine, pa tako i kriptovalutama.