Svi poslovni računi tvrtke Hangar 18 odblokirani

Svi poslovni računi tvrtke Hangar 18 odblokirani

Foto: Goran Matošević / Tomich Productions

Od srijede, 11. rujna tvrtki Hangar 18 odblokirani su svi poslovni računi predstečajnim rješenjem te tvrtka nastavlja s normalnim poslovanjem. Nastavlja se uspješna poslovna suradnja s kupcima i dobavljačima, a zaposlenici koji su najveća vrijednost ove tvrtke, redovito primaju plaće. Prioritet je postizanje uspješnih dogovora svih zainteresiranih strana i rješavanje obveza prema vjerovnicima s nadom pozitivnog ishoda cijelog procesa“, ističu u Hangar 18.

Podsjetimo, tvrtka Hangar 18 osnovana je 2005 godine. Nakon 15 godina uspješnog poslovanja, tvrtka prolazi kroz proces restrukturiranja poslovanja, odnosno provode se određene organizacijske promjene i uvode poboljšanja u poslovne procese. Nastojanje Hangara 18 je eliminiranje neefikasnosti u poslovanju te se u potpunosti posvetiti povećanju operativne profitabilnosti i poboljšanju poslovnog modela.

Prošla poslovna godina za Hangar 18 bila je uspješna i završili su je sa 148,1 milijuna kuna prihoda uz rast od 8,04 posto, dobit prije kamata, oporezivanja amortizacije i deprecijacije (EBITDA) dosegla je 27,4 milijuna kuna uz rast na godišnjoj razini od 31,7 posto. Izvoz im je dosegao gotovo 70 posto uz rast od 5 posto.

Istvremeno, Trgovački sud u Bjelovaru rješenjem broj St-685/2019 od 11.09.2019. otvorio je predstečajni postupak i za povjerenika imenovao Nenad Homara.


Još iz kategorije

Kako tvrtke koriste tehnologiju za praćenje zaposlenika

Kako tvrtke koriste tehnologiju za praćenje zaposlenika

28.02.2020. komentiraj

Profesionalni vozač kamiona Trevor, koji je odlučio ne otkriti i prezime, sedam godina je u poslu i njegov primjer razotkrio je sklop poslodavaca te započeo rasprave u Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, Trevorov poslodavac koristio je ELD (electronic logging device) u kamionu, sustav za praćenje kretanja i to na način da ne služi kao asistent samom vozaču i pomogne mu pri eventualnim problemima već suprotno...

Najbolje Linux distribucije za početnike

Najbolje Linux distribucije za početnike

28.02.2020. komentiraj

Linux bazira svoje postojanje na otvorenosti i nudi sve na dlanu korisnicima, bez da traži novac za operativni sustav ili softver i sve što korisniku treba nalazi se online, u tzv. distrosima. Tamo će se pronaći sve najnovije verzije softvera, operativnog sustava, raznih alata, ali i svega što treba za poslovanje.

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

27.02.2020. komentiraj

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) su zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (2019nCov) izdali priopćenje o pravima osiguranika koji su privremeno nesposobni, odnosno spriječeni za rad jer su bili u kontaktu s oboljelima od koronavirusa ili su bili na područjima zahvaćenim epidemijom.