Svi poslovni računi tvrtke Hangar 18 odblokirani

Svi poslovni računi tvrtke Hangar 18 odblokirani
Goran Matošević / Tomich Productions

Od srijede, 11. rujna tvrtki Hangar 18 odblokirani su svi poslovni računi predstečajnim rješenjem te tvrtka nastavlja s normalnim poslovanjem. Nastavlja se uspješna poslovna suradnja s kupcima i dobavljačima, a zaposlenici koji su najveća vrijednost ove tvrtke, redovito primaju plaće. Prioritet je postizanje uspješnih dogovora svih zainteresiranih strana i rješavanje obveza prema vjerovnicima s nadom pozitivnog ishoda cijelog procesa“, ističu u Hangar 18.

Podsjetimo, tvrtka Hangar 18 osnovana je 2005 godine. Nakon 15 godina uspješnog poslovanja, tvrtka prolazi kroz proces restrukturiranja poslovanja, odnosno provode se određene organizacijske promjene i uvode poboljšanja u poslovne procese. Nastojanje Hangara 18 je eliminiranje neefikasnosti u poslovanju te se u potpunosti posvetiti povećanju operativne profitabilnosti i poboljšanju poslovnog modela.

Prošla poslovna godina za Hangar 18 bila je uspješna i završili su je sa 148,1 milijuna kuna prihoda uz rast od 8,04 posto, dobit prije kamata, oporezivanja amortizacije i deprecijacije (EBITDA) dosegla je 27,4 milijuna kuna uz rast na godišnjoj razini od 31,7 posto. Izvoz im je dosegao gotovo 70 posto uz rast od 5 posto.

Istvremeno, Trgovački sud u Bjelovaru rješenjem broj St-685/2019 od 11.09.2019. otvorio je predstečajni postupak i za povjerenika imenovao Nenad Homara.