Svi geekovi idu u Osijek

Svi geekovi idu u Osijek
Saša Ćetković

Prostor nekadašnje tiskare Litokarton u Osijeku, ove će jeseni po prvi puta ugostiti neke od najvećih IT stručnjaka - od 11. do 13. listopada ondje će se održati velika regionalna IT konferencija pod imenom 'The Geek Gathering'.

Velika regionalna IT konferencija po prvi puta će u Osijeku kroz 3 dana okupiti vrhunske stručnjake novih tehnologija kao što su  Javascript, HTML5, CSS, SQL i noSQL, Big Data, Cloud, cross-platformski mobilni alati, "Internet of things".

Svoj dolazak na konferenciju godine potvrdile su neke od najboljih programerskih tvrtki u regiji, kako tvrde organizatori,  kao što su UX Passion, Mono Software, Konto, 5 minuta, Microsoft, Pronect, Inchoo, Revolucija, Zilion, Gdi GISDATA, Swing Software, Aphinicy, MIT Software, Evolva, ali i IBM, te Intens. Organizatori tvrde kako su to samo neke od tvrtki koje šalju svoj tim na prvo okupljanje geekova u Osijeku.

Baza za geekove biti će Kafić Uzdravlje, u sklopu zgrade bivše tiskare Litokarton , dok će u subotu od 22:00 h koncert Hladnog piva biti u kinu Europa.

Zabave neće nedostajati ni nakon radionica jer ćete u pauzama moći sjesti za neke od najpopularnijih konzola i ludo se zabaviti od kojih izdvajamo Nintendo, Commodore, Sega, flipere i još mnogo iznenađenja.

Biti će tu i raznih aktivnosti na otvorenom kao što su turistički obilazak Osijeka i okolice na biciklima, isprobavanje lokalnih delicija - pa sve do promotivnih pića i  tulumarenja.

Ulaznice potražite na službenoj stranici TGG http://thegeekgathering.org/