Svega nekoliko mjeseci nakon KitKata, već se vide prve naznake Androida 4.5

Svega nekoliko mjeseci nakon KitKata, već se vide prve naznake Androida 4.5

Android 4.4 je lansiran prije samo nekoliko mjeseci, a već su se pojavile glasine o novom Android 4.5 operativnom sustavu. Mnoge glasine nisu utemeljene na bilo kakvim čvrstim dokazima, ali ponekad dobijemo nešto što zapravo ima neku težinu.

Prije nešto više od tjedan dana, napravljene su dvije commit promijene na AOSP Master Tree dijelu sustava koje sprječavaju SU od izvršavanja datoteka koje su pohranjene na /data particiju. Jedini problem s ovim je što trenutno postoji puno root aplikacija čije su datoteke pohranjene u mapama na ovoj particiji. Zbog toga, ako commit promjene nisu vraćene u prethodno stanje, mnoge root-enabled aplikacije će morati biti nadograđene kako bi mogle raditi na budućim Android verzijama.

Za developere root aplikacija postoji način na koji se ovo može zaobići, a zaobilazno rješenje koristi stvari poput vađenja koda i pokretanje istog u radnoj memoriji, ili rootifs, a zatim izvođenje naredbi izravno u SU-u.

Unatoč buki koja se stvorila, postoji mogućnost da se promjene povuku prije lansiranja sljedeće Android verzije, no ako promjene ostanu, tada se zasigurno radi o novoj verziji Androida, ali još uvijek nije poznato o kojoj se točno verziji radi.