Svega nekoliko mjeseci nakon KitKata, već se vide prve naznake Androida 4.5

Svega nekoliko mjeseci nakon KitKata, već se vide prve naznake Androida 4.5

Android 4.4 je lansiran prije samo nekoliko mjeseci, a već su se pojavile glasine o novom Android 4.5 operativnom sustavu. Mnoge glasine nisu utemeljene na bilo kakvim čvrstim dokazima, ali ponekad dobijemo nešto što zapravo ima neku težinu.

Prije nešto više od tjedan dana, napravljene su dvije commit promijene na AOSP Master Tree dijelu sustava koje sprječavaju SU od izvršavanja datoteka koje su pohranjene na /data particiju. Jedini problem s ovim je što trenutno postoji puno root aplikacija čije su datoteke pohranjene u mapama na ovoj particiji. Zbog toga, ako commit promjene nisu vraćene u prethodno stanje, mnoge root-enabled aplikacije će morati biti nadograđene kako bi mogle raditi na budućim Android verzijama.

Za developere root aplikacija postoji način na koji se ovo može zaobići, a zaobilazno rješenje koristi stvari poput vađenja koda i pokretanje istog u radnoj memoriji, ili rootifs, a zatim izvođenje naredbi izravno u SU-u.

Unatoč buki koja se stvorila, postoji mogućnost da se promjene povuku prije lansiranja sljedeće Android verzije, no ako promjene ostanu, tada se zasigurno radi o novoj verziji Androida, ali još uvijek nije poznato o kojoj se točno verziji radi.

Još iz kategorije

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

15.11.2019. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.

Uvođenje eura tek prvi korak, izazov dolazi poslije

Uvođenje eura tek prvi korak, izazov dolazi poslije

15.11.2019. komentiraj

„HGK podupire uvođenje eura jer smo svjesni da pozitivne strane značajno nadmašuju one moguće negativne. Ali s preduvjetom da se cijeli posao odradi kvalitetno, detaljno i s velikom razinom ozbiljnosti i pozornosti. O pripremi, razvoju naših kapaciteta i uključivanju svih naših resursa u ovom području ovisi i uspjeh uvođenja eura i postizanje maksimalnih pozitivnih učinaka. Jer nemojmo se zavaravati, čin uvođenja eura tek je prvi korak, a uspjeh ovisi i o svemu što dolazi nakon toga. Izazov dolazi poslije“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović na današnjem otvaranju konferencije Dan hrvatskih financijskih institucija – Utjecaj uvođenja eura na kreta¬nja u gospodarstvu u organizaciji HGK.

GALERIJA: Infogamer 2019

GALERIJA: Infogamer 2019

14.11.2019. komentiraj

U tijeku je ovogodišnji gaming sajam Reboot InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu, najveći dosad te se prostire na čak 7 paviljona. Ovogodišnji Reboot InfoGamer trajat će do 17. studenoga, a posjetiteljima će nuditi priliku da zaigraju najnovije videoigre na tržištu te isprobaju raznovrsne igre od regionalnih proizvođača videoigara.