Svega nekoliko mjeseci nakon KitKata, već se vide prve naznake Androida 4.5

Svega nekoliko mjeseci nakon KitKata, već se vide prve naznake Androida 4.5

Android 4.4 je lansiran prije samo nekoliko mjeseci, a već su se pojavile glasine o novom Android 4.5 operativnom sustavu. Mnoge glasine nisu utemeljene na bilo kakvim čvrstim dokazima, ali ponekad dobijemo nešto što zapravo ima neku težinu.

Prije nešto više od tjedan dana, napravljene su dvije commit promijene na AOSP Master Tree dijelu sustava koje sprječavaju SU od izvršavanja datoteka koje su pohranjene na /data particiju. Jedini problem s ovim je što trenutno postoji puno root aplikacija čije su datoteke pohranjene u mapama na ovoj particiji. Zbog toga, ako commit promjene nisu vraćene u prethodno stanje, mnoge root-enabled aplikacije će morati biti nadograđene kako bi mogle raditi na budućim Android verzijama.

Za developere root aplikacija postoji način na koji se ovo može zaobići, a zaobilazno rješenje koristi stvari poput vađenja koda i pokretanje istog u radnoj memoriji, ili rootifs, a zatim izvođenje naredbi izravno u SU-u.

Unatoč buki koja se stvorila, postoji mogućnost da se promjene povuku prije lansiranja sljedeće Android verzije, no ako promjene ostanu, tada se zasigurno radi o novoj verziji Androida, ali još uvijek nije poznato o kojoj se točno verziji radi.

Još iz kategorije

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

01.06.2020. komentiraj

SuperData je objavio listu najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja 2020. godine. League of Legends je zauzeo prvo mjesto na listi dok se iza njega redom nalaze Dungeon Fighter Online, Crossfire, Fantasy Westward Journey Online, Doom Eternal, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, World of Warcraft, Roblox i Call of Duty: Modern Warfare.

United Grupa kupuje grčki Forthnet

United Grupa kupuje grčki Forthnet

01.06.2020. komentiraj

United Grupa postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udjela u Forthnetu, uspješnoj grčkoj telekomunikacijskoj kompaniji. U sklopu transakcije United Grupa preuzet će sve kreditne obveze, konvertibilni dug i 36-postotni dionički udio u kapitalu Forthneta, nakon uspješno završenih pregovora s prodavateljima, i to Nacionalnom bankom Grčke, Alpha bankom, Piraeus bankom i Attica bankom. Dodatni detalji transakcije neće biti objavljeni, a transakcija podliježe standardnim regulatornim odobrenjima.