Šveđani financiraju IT sajam u BiH

Šveđani financiraju IT sajam u BiH

Foto: Fotolia (ilustracija)

Nakon tri godine postojanja u Širokom Brijegu, Sajam informacijskih tehnologija se ove godine održava od 9.-13. travnja, u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar, s potpuno novim konceptom i boljim mogućnostima. Suradnja ova dva iznimno važna regionalna događaja je nastala kao inicijativa sektorskog odbora za IT u okviru projekta CREDO Hercegovina koji provodi REDAH, a financira Švedska agencija za međunarodnu suradnju SIDA.

Ovo je jedno od najvećih okupljališta ICT sektora u regiji i stoga je izvrsno mjesto za sastati se s drugima u istom polju, što je sjajna prilika za tvrtke prisutne u našoj regiji, tvrde organizatori, a iz programa je vidljivo kako na njemu sudjeluju i tvrtke iz Hrvatske prije svega Splita i okolice.

Ovaj događaj je iznimno značajan za ICT tvrtke u susjednoj nam BiH, jer direktno pokriva šira ICT područja, i to na nekoliko lokacija u okviru samog sajma – putem konferencije, radionice, komercijalnih predstavljanja tvrtki te preko izložbenih prostora. Same teme sajma će i dalje pokrivati područja zanimljiva gospodarstvenicima i lokalnoj samoupravi, kao što su legalizacija softwarea, razvoj mobilnih i poslovnih aplikacija, paperless office, Google AdWords; IT sektoru s predavanjima o Cloud Computing Modelu i Microsoftu, ali neće, kako sami tvrde zaboraviti ni same posjetitelje sajma i Internet korisnike, koji će moći poslušati tribinu o pristupu internetu, Cyber kriminalu, Facebooku i Google-u.

Osim širokog raspona izlagača koji će biti prisutni na sajmu, posjetitelji će moći sudjelovati u različitim radionicama sa zanimljivim govornicima koji dijele svoje znanje o novostima iz područja ICT-a.

„Organizacijom ovog ICT događaja kreiramo razvoj novih gospodarskih mogućnosti i ukazujemo na prednosti korištenja visokih tehnologija u Hercegovini, aIi i u cijeloj državi, u kojima je primjena tehnoloških dostignuća još uvijek nije na zavidnoj razini. Jedinstvenost ovog sajma je u tome da naši izlagači pronalaze potencijalne partnere, te informiraju javnost i zainteresirane o novim proizvodima i uslugama kako bi zajedno sudjelovali u informatizaciji društva koja olakšava poslovanje i povećali konkurentnost na domaćem i stranom tržištu. Informacijsko-komunikacijska tehnologija ili ICT je pojam koji naglašava ulogu integracija telekomunikacija, računala, skladištenje i audio-vizualnih sustava, koji korisnicima omogućuju pristup, pohranu, prijenos i manipulaciju informacija, a čime se uvelike ubrzava poslovanje, olakšava komunikacija i smanjuju troškovi“, zaključuju organizatori.

Još iz kategorije

Viber o propustima u WhatsAppu

Viber o propustima u WhatsAppu

20.05.2019. komentiraj

Pogreške i propuste konkurencije tvrtke često koriste kako bi istaknule prednosti vlastitih rješenja. Tako se po pitanju nedavnih kršenja privatnosti korisnika WhatsAppa službeno oglasio Rakuten Viber.

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

19.05.2019. komentiraj

Nakon Budimpešte, Beča, Bratislave, Praga i Beograda, konferencija SAS Analytics Day održana je i u Zagrebu. Na hrvatskom izdanju tog događaja okupilo se gotovo 200 sudionika.

Mobitel kao ključ za vaše vozilo

Mobitel kao ključ za vaše vozilo

19.05.2019. komentiraj

Njemački automobilski gigant BMW u veljači prošle godine prezentirao je mogućnost “pretvaranja” mobilnog uređaja u ključ vozila, što su Nijemci odlično prihvatili jer prema istraživanju, njih 76 posto voljelo bi tako koristiti svoje limene ljubimce.