Sve o budućnosti televizije

Sve o budućnosti televizije

NEM Dubrovnik 2020, najveće događanje Srednje i Istočne Europe specijalizirano za TV industriju, od 8. do 11. lipnja 2020. u Hotelu Dubrovnik Palace osmi put za redom okuplja medijske i televizijske stručnjake iz Europe i svijeta.

Među prvim istaknutim potvrđenim govornicima je Adam Cunningham, Chief Global Strategist poznate full-service marketinške agencije Allied Global Marketing, s klijentima u zabavnoj, kulturnoj i sportskoj industriji. S uredima diljem Sjedinjenih Američkih Država, Londonu i Bejingu, razvijaju uspješne marketinške strategije za klijente kao što su Netflix, Amazon Prime Video, AMC Networks, BBC Studios, Dreamworks, HBO, NBC Universal i mnogi drugi. Neki od istaknutih radova su promocija televizijskih projekata Fleabag, This is Us, World of Dance i Wu Tang: An American Saga.

Adam Cunningham svoja će svoja bogata iskustva u industriji podijeliti na keynote predavanju „How to make a great and successful marketing campaign for a TV series?“

Keynote prezentaciju održat će i Louise Pedersen, CEO produkcijske i distribucijske kuće all3media international koja je pomogla uspjehu serija kao što su Midsomer Murders, Fleabag, The Missing, Skins i Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back,

Danna Stern, Managing Director vodeće izraelske distribucijske i produkcijske kuće yes Studios, također je potvrdila svoj dolazak i povratak na NEM. Fauda, Your Honor i Asylum City samo su neke od serija s kojima yes Studios stvara snažan proboj na europsko tržište.

Iz Deutsche Telekoma dolazi Peter Wassong, odgovoran je za strateško pozicioniranje i usklađivanje TV sadržaja Deutsche Telekoma diljem Europe, a to uključuje sportska prava, linearne kanale kao i partnerstva s Netflixom i Amazon Prime Videom diljem deset različitih pay-TV tržišta.

Osim navedenih, brojne globalne kompanije svakodnevno potvrđuju svoj dolazak u Dubrovnik - riječ je  o vodećim free-to air (FTA) i pay-TV kanalima, kabelskim i satelitskim operaterima, IPTV, produkcijskim, distribucijskim i tehnološkim tvrtkama, domaćim i inozemnim medijima te brojnim drugim stručnjacima povezanima s TV industrijom.

Tehnološka rješenja svakodnevno oblikuju TV industriju i utječu na njenu ubrzanu transformaciju i razvoj. NEM Dubrovnik, poznat po raznovrsnim događanjima, dio svog programa će posvetiti upravo  najnovijim tehnologijama kroz TV Tech Showcase - poseban događaj unutar NEM-a Dubrovnik koji okuplja neke od vodećih kompanija koje razvijaju inovativna rješenja za TV industriju. Uz cjelodnevni networking event, tehnološke kompanije predstavit će svoje inovacije i tijekom posebnog predavanja.

Jedan od potvrđenih izlagača je i hrvatska kompanija AdScanner koja nudi inovativna rješenja u TV oglašavanju, a koja se temelji na interno razvijenim AI i big data algoritmima. Njihova rješenja koristi više od 50 klijenata u pet europskih zemalja - od oglašivača i regulatornih tijela, TV kompanija, medijskih agencija i telekoma.