Sve o budućnosti televizije

Sve o budućnosti televizije

NEM Dubrovnik 2020, najveće događanje Srednje i Istočne Europe specijalizirano za TV industriju, od 8. do 11. lipnja 2020. u Hotelu Dubrovnik Palace osmi put za redom okuplja medijske i televizijske stručnjake iz Europe i svijeta.

Među prvim istaknutim potvrđenim govornicima je Adam Cunningham, Chief Global Strategist poznate full-service marketinške agencije Allied Global Marketing, s klijentima u zabavnoj, kulturnoj i sportskoj industriji. S uredima diljem Sjedinjenih Američkih Država, Londonu i Bejingu, razvijaju uspješne marketinške strategije za klijente kao što su Netflix, Amazon Prime Video, AMC Networks, BBC Studios, Dreamworks, HBO, NBC Universal i mnogi drugi. Neki od istaknutih radova su promocija televizijskih projekata Fleabag, This is Us, World of Dance i Wu Tang: An American Saga.

Adam Cunningham svoja će svoja bogata iskustva u industriji podijeliti na keynote predavanju „How to make a great and successful marketing campaign for a TV series?“

Keynote prezentaciju održat će i Louise Pedersen, CEO produkcijske i distribucijske kuće all3media international koja je pomogla uspjehu serija kao što su Midsomer Murders, Fleabag, The Missing, Skins i Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back,

Danna Stern, Managing Director vodeće izraelske distribucijske i produkcijske kuće yes Studios, također je potvrdila svoj dolazak i povratak na NEM. Fauda, Your Honor i Asylum City samo su neke od serija s kojima yes Studios stvara snažan proboj na europsko tržište.

Iz Deutsche Telekoma dolazi Peter Wassong, odgovoran je za strateško pozicioniranje i usklađivanje TV sadržaja Deutsche Telekoma diljem Europe, a to uključuje sportska prava, linearne kanale kao i partnerstva s Netflixom i Amazon Prime Videom diljem deset različitih pay-TV tržišta.

Osim navedenih, brojne globalne kompanije svakodnevno potvrđuju svoj dolazak u Dubrovnik – riječ je  o vodećim free-to air (FTA) i pay-TV kanalima, kabelskim i satelitskim operaterima, IPTV, produkcijskim, distribucijskim i tehnološkim tvrtkama, domaćim i inozemnim medijima te brojnim drugim stručnjacima povezanima s TV industrijom.

Tehnološka rješenja svakodnevno oblikuju TV industriju i utječu na njenu ubrzanu transformaciju i razvoj. NEM Dubrovnik, poznat po raznovrsnim događanjima, dio svog programa će posvetiti upravo  najnovijim tehnologijama kroz TV Tech Showcase – poseban događaj unutar NEM-a Dubrovnik koji okuplja neke od vodećih kompanija koje razvijaju inovativna rješenja za TV industriju. Uz cjelodnevni networking event, tehnološke kompanije predstavit će svoje inovacije i tijekom posebnog predavanja.

Jedan od potvrđenih izlagača je i hrvatska kompanija AdScanner koja nudi inovativna rješenja u TV oglašavanju, a koja se temelji na interno razvijenim AI i big data algoritmima. Njihova rješenja koristi više od 50 klijenata u pet europskih zemalja – od oglašivača i regulatornih tijela, TV kompanija, medijskih agencija i telekoma.

Još iz kategorije

Ukupno izdano više od 441 tisuće propusnica, 84 posto zatražile tvrtke

Ukupno izdano više od 441 tisuće propusnica, 84 posto zatražile tvrtke

05.04.2020. komentiraj

Najnoviji podaci objavljeni danas na pressici kriznog stožera Civilne zaštite pokazuju kako je ukupan broj zahtjeva dosega 454.605 za e-Propusnicama, od čega je odobrenih 441.721 tisuća propusnica, a odbijenih je 12.884 tisuće. Od ukupnog broja e-Propusnica izdano je tvrtkama čak 373.302 e-Propusnica što u ukupnom broju izdanih propusnica čini čak 84,51 posto.

Tržište nekretnina zamrznuto u vremenu, tek manji dio osiguran od potresa

Tržište nekretnina zamrznuto u vremenu, tek manji dio osiguran od potresa

05.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa u potpunosti je paralizirala domaće tržište nekretnina, a stanje je bitno pogoršao i potres u Zagrebu koji je devastirao tisuće zgrada u centru grada. Ove okolnosti će svakako utjecati na cijene nekretnina koje su zadnje tri godine u stalnom rastu, no u ovom trenutku je teško odgovoriti u kojoj mjeri.

Apel HUP-a za proširenjem mjera za očuvanje radnih mjesta na tvrtke koje su morale otpuštati bit će usvojen

Apel HUP-a za proširenjem mjera za očuvanje radnih mjesta na tvrtke koje su morale otpuštati bit će usvojen

05.04.2020. komentiraj

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja najavu Ministarstva rada i mirovinskog sustava da će se na sjednici Upravnog vijeća HZZ-a u ponedjeljak usvojiti zamolba HUP-a kojom je zatraženo da se potpore za očuvanje radnih mjesta omoguće i svim poslodavcima koji su bili primorani otpuštati radnike i zatvoriti tvrtke prije stupanja na snagu paketa tzv. travanjskih mjera Vlade RH.