Sve ispod 450 dolara je „junk“, kažu iz Applea

Sve ispod 450 dolara je „junk“, kažu iz Applea

Appleov izvršni direktor Tim Cook izjavio je kako smatra da su pametni telefoni koji imaju raspon cijena od 300 do 450 dolara totalni „junk“. Ta izjava naljutila je mnoge analitičare i blogere koji se ne slažu s Cookovom izjavom.

Smatraju da ima puno ljudi koji si trenutno ne mogu priuštiti takve proizvode koji su skuplji od 300-400 dolara, no kako će njihove ekonomije rasti tako će i oni bit u mogućnosti kupovati skuplje proizvode.

U tu skupinu potrošača spadaju korisnici koji dolaze iz Kine, Brazila i Indije čije ekonomije brzo rastu, a brojka potencijalnih kupaca penje se na 3 milijarde. Bilo bi lijepo da je Apple razvio pametne telefone koji bi bili dostupni ljudima koji ne mogu plaćati mobitele iznad 400 dolara i na taj način se približio svojim fanovima.

Naravno, ta izjava neće povrijediti potrošače u Europi, Sjevernoj Americi, Azijskoj - Pacifičkoj regiji, no dugoročno gledano može se negativno odraziti na tržište Indije i Kine. Sve u svemu, Cookova izjava je vrlo bahata i nije nimalo pozitivno odjeknula među IT stručnjacima i u javnosti.