SV Group postala ovlašteni JetBrains reseller za Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju

SV Group postala ovlašteni JetBrains reseller za Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Tvrtka SV Group stekla  je prestižni status Platinum partnera i ovlaštenog JetBrains resellera za Hrvatsku još 2017. godine, a sada ističu kako je Jetbrains temeljem njihovih rezultata, realiziranih prodajnim i marketinškim aktivnostima, donio odluku da od početka veljače ove godine postaju ovlašteni reseller i za Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

„JetBrains se pokazao efikasnim  i ekonomski isplativim našim najvećim klijentima iz financijskog i javnog sektora, a također i u IT firmama profila sličnog našem. Kao partner, svojim sadašnjim i budućim korisnicima predlažemo rješenja koja su za njih najbolja,  uz istodobno pružanje optimalnih licenčnih modela i financijskih uvjeta“, izjavio je za ICT Business  Hrvoje Slaviček, član Uprave tvrtke SV Group.

JetBrains danas uživa ugled jedne od vodećih softverskih tvrtki specijaliziranih za proizvodnju alata za razvoj softvera te alata za rad u timu, od kojih se ističu slijedeći razvojni alati (IDE), IntelliJ IDEA (IJ), WebStorm (WS), DataGrip (DG), Rider (RD), alati za rad u timu kao što su YouTrack (YT), TeamCity (TC), Upsource (UP) za pregled i analiza kvalitete koda, Hub – Integrator za timske alate i SSO za YouTrack, TeamCity, Upsource.

Najpopularniji među njima svakako je IntelliJ IDEA Ultimate. IntelliJ IDEA je integrirano razvojno okruženje (IDE) koje pomaže razvojnim inženjerima da budu što učinkovitiji u pisanju boljeg koda tako što će ga pisati brže i s manje bugova.

Forrester je proveo anketu među zaposlenicima četiriju različitih kompanija s dugogodišnjim iskustvom u radu s IntelliJ IDEA-om u cilju boljeg uvida u prednosti, troškove i rizike povezane s ulaganjem u IntelliJ. Ukratko, dobiveni rezultati su pokazali da korištenjem IntelliJ-a, developeri tih kompanjia postaju produktivniji, jednako kao i testiranje i rješavanje grešaka, kod im je postao kvalitetniji, kao i održavanje kodova, dok se vrijeme potrebno za on-boarding novih zaposlenika značajno smanjilo zbog smanjenog tehničkog duga, boljeg korisničkog sučelja, zajedničkih konfiguracijskih datoteka i implementacije predložaka i vodiča za stilove. Svaki od ovih benefita može se kvantificirati u više milijuna dolara uštede za svaku pojedinu tvrtku obuhvaćenu anketom.

Što se tiče prednosti koje se ne daju kvantificirati, studija navodi: poboljšanu suradnju među članovima tima i bolje međusobne recenzije, ubrzano vrijeme isporuke na tržište, smanjen utjecaj bugova na korisnike kao i zapošljavanje i zadržavanje vrhunskih talenata i smanjenje odljeva zaposlenika.

Još iz kategorije

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

21.07.2019. komentiraj

Turistička agencija specijalizirana za poslovna putovanja PutujBolje i Ana Keglović Horvat iz AKH Consultinga, tijekom travnja su proveli istraživanje na uzorku od 250 poslovnih putnika iz 130 hrvatskih tvrtki koji zbog prirode posla putuju. Htjeli su doznati ide li popularizacija putovanja poslovnim osobama u prilog, koje su njihove navike i potrebe, te koji najčešći problemi i frustracije s kojima se susreću.

Inovacije su ključ uspjeha

Inovacije su ključ uspjeha

20.07.2019. komentiraj

Jedan od najvećih europskih pokretača inovacija na području održive energije, InnoEnergy, 3. i 4. listopada u Parizu održava „The Business Booster“ (TBB) kojim se želi potaknuti novi način promišljanja i uvesti humaniji pristup u proces tranzicije čiste energije te u fokus staviti prosperitet i kvalitetu života ljudi. Na prestižnom događaju u francuskoj prijestolnici sudjelovat će i hrvatska agro - tehnološka tvrtka iz sektora čiste tehnologije Hortilab, specijalizirana za inovativan in vitro uzgoj vrhunskog akvarijskog bilja.

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

19.07.2019. komentiraj

Huawei je najavio svoj InFocus natječaj za ovu godinu. On je podijeljen u šest kategorija od kojih je pet vezano uz fotografiju, dok je jedna posvećena video formatu. InFocus je namijenjen svim Huawei korisnicima koji mogu poslati svoje radove u jednoj od kategorija putem internetske stranice natječaja.