Styria Digital Development među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj

Styria Digital Development među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj

IT tvrtka Styria Digital Development, koja je članica Styria Media Grupe, najnoviji je nositelj certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja koje konzultantska kuća SELECTIO već petnaestu godinu zaredom dodjeljuje onim kompanijama koje postižu visoku razinu kvalitete u upravljanju ljudskim resursima. Tvrtka Styria Digital Development je najviše rezultate u postupku certifikacije postigla u područjima vezanima za usavršavanje i razvoj te brigu o zaposlenicima.

Na razini tvrtke tako se provodi niz aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života i zdravlja zaposlenika te ostvarenja ravnoteže njihovog poslovnog i privatnog života. Primjerice, neke od pogodnosti koje su dostupne zaposlenicima su besplatno psihološko savjetovanje i sistematski pregledi, mamografski pregledi za sve zaposlenice i članice obitelji zaposlenika starije od 38 godina. Veliki je broj pogodnosti i za mlađu populaciju i mlade roditelje. Neke od njih su: mogućnost rada pola radnog vremena uz punu plaću mjesec dana nakon povratka s porodiljnog dopusta, plaćeni dopust za polazak djece u vrtić ili školu, samohrani roditelji djece mlađe od 10 godina i roditelji djece s težim poteškoćama u razvoju imaju pravo na po 2 dodatna dana godišnjeg odmora, organizacija božićnih predstava za djecu zaposlenika, isplata božićnog dara djeci, financijska pomoć u iznosu od 10.000 kuna netto prilikom rođenja djeteta i sl.

Budući da Styria Digital Development visoko vrednuje razvoj i usavršavanje svojih zaposlenika, ne iznenađuje da ih je čak 97 posto pohađalo dodatno usavršavanje koje nije zakonski obavezno u 2019.

godini. Tvrtka zaposlenicima pruža mogućnost pohađanja predavanja, seminara, radionica, treninga i konferencija u Hrvatskoj ili inozemstvu na teme osobnog i profesionalnog razvoja kao i razvoja stručnih znanja i vještina. Praksa kojom su posebno ponosni i koja je razvijena interno je sustav evaluacija radne uspješnosti i izrada individualnih razvojnih planova za zaposlenike. Kroz ovaj sustav zaposlenici mogu jasno upravljati svojom karijerom i imati transparentan put kroz razine senioriteta, a time i platne razrede.

Tijekom 2019. godine Styria Digital Development sudjelovala je i u različitim projektima i događanjima s ciljem približavanja studentima i mladima koji će tek izaći na tržište rada. Putem njihove Styria:SCOOL Akademije organizirane na razini cijele Styria Media Grupe, studenti različitih fakulteta imali su se priliku upoznati s funkcioniranjem medijske kuće kroz ciklus predavanja, radionica i posjeta različitim odjelima te kroz samostalnu izradu poslovnog slučaja. Uz to, kompanija sudjeluje na danima otvorenih vrata različitih fakulteta kao što su FER-ov Job Fair, FOI tjedan karijera, VERN Career Days te na raznim natjecanjima i konferencijama poput natjecanja Vizionar, LEAP Summit-a, TEDx University kao i na ostalim aktivnostima u organizaciji studentskih udruga poput Brucošijade FER-a i FER Open Air.

Još iz kategorije

Globalna potrošnja na pametna rješenja za domove u 2021. će stići doseći 123 milijarde dolara

Globalna potrošnja na pametna rješenja za domove u 2021. će stići doseći 123 milijarde dolara

28.07.2021.

Globalna potrošnja na pametna rješenja za domove u ovoj će godini stići do 123 milijarde američkih dolara, navodi Strategy Analytics. Osjetan je to oporavak u odnosu na prošlu godinu, kad je zbog pandemije koronavirusa potrošnja bila na nešto niže od stotinu milijardi dolara.

Nastavak razvoja jednostavne mobilnosti električnim romobilima

Nastavak razvoja jednostavne mobilnosti električnim romobilima

28.07.2021.

Prvi sustav lansiran je još 2019. godine kao pilot projekt u Zadru gdje, a sustav je sa pet narastao na osam stanica. Od prošle godine Dash e-romobile možete unajmiti u Crikvenici, Selcu i Biogradu, a ove godine mreža je narasla na čak 15 gradova i općina u Hrvatskoj. Flota broji 500 romobila, a više od 30.000 registriranih korisnika govore u prilog činjenici da se ovdje ne radi o trendu za jednu sezonu, već o puno dugoročnijoj priči.

Pokreće se projekt digitalnog eura

Pokreće se projekt digitalnog eura

27.07.2021.

Upravno vijeće Europske središnje banke (ECB) odlučilo je pokrenuti fazu istrage digitalnog euro projekta. Nakon odluke, predsjednik Euroskupine Paschal Donohoe pridružio se sastanku, čestitao Upravnom vijeću i izrazio punu potporu projektu.