Streaming je budućnost sporta

Streaming je budućnost sporta

Koliko i na koji način tehnologija utječe na razvoj televizijske industrije te je li streaming budućnost sporta, pokušali su dati odgovor na drugom danu TV marketa NEM Dubrovnik 2021.

Na skupu prezentacija pod imenom TV Tech Showcase, tehnološki stručnjaci iz nekoliko svjetski prisutnih kompanija podijelili su svoja znanja i iskustva te objasnili ključne strategije koje primjenjuju prema svojim kupcima. Britanska tvrtka Synamedia s uredima diljem cijelog svijeta, američki WhipMedia i BitMovin, te poljski SeaChange odgovorili na jedno od ključnih pitanja: kako monetizirati sadržaj u okruženju koje se kontinuirano mijenja.

Na NEM Dubrovniku 2021. predstavio se DAZN, vodeći svjetski sportski streaming servis koji tvrdi upravo to.  „DAZN priča sirove priče o uspjehu i porazu u ljudskom obliku“, izjavio je Peter Parmenter, SVP razvoja poslovanja u DAZN, a jedan od glavnih ciljeva je zastupljenost na što više tržišta: „Želimo biti dominantna sportska destinacija u svakom dijelu svijeta.“

Istaknuo je i važnost partnerstava koje uvelike utječu na DAZN-ov uspjeh: „Otkupili smo globalna prava na prikazivanje UEFA-ine Lige prvaka za žene te sklopili partnerstvo s YouTube-om zbog čega će ovo natjecanje biti dostupno fanovima diljem svijeta.“

Važno pitanje svakog lidera TV industrije je što publika želi gledati i koliko je važno ulagati u lokalni sadržaj. O sadržaju kojeg preferira i konzumira publika te kako se ta saznanja implementiraju na lokalnim tržištima razgovarali su stručnjaci na panelu Age Of Streamers: What Is The Audience Asking For? How Important Is Local Original Content?