Storm grupa bilježi dvoznamenkasti rast prihoda i dobiti u 2022. godini

Storm grupa bilježi dvoznamenkasti rast prihoda i dobiti u 2022. godini

Foto: Roman Martin

Poslovnu 2022. godinu tvrtke iz STORM Grupe (Storm Computers, Proaxis, DataBox, Supra Net, Notus, Supra Control, Rinels, Poligon) obilježile su rast prihoda i dobiti, dvoznamenkasti rast u odnosu na prošlu godinu, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Storma Vladimir Olujić.

Prema njegovim riječima to je posljedica pozitivnog poslovnog ozračja i zaleta od kraja 2021. i početka 2022. godine, usprkos negativnim događajima vezanim uz rizike i utjecaj ruske agresije u Ukrajini.

Što je za vas bilo ključno u prošloj godini?

Iako je 2022. godina donijela mnogo poslovnih uspjeha STORM Grupi, istaknut ću samo nekolicinu njih. Za STORM Computers bih istaknuo da smo za jednu od vodećih banaka u hrvatskoj uspješno implementirali SD-WAN rješenje te za jednu od najvećih tvrtki iz farmaceutske industrije uspješno smo isporučili sustave za pohranu podataka, poslužitelje te nadogradnje aplikativnih rješenja.

Proaxis je radio na brojnim hotelskim projektima gdje su nadograđivali ICT sustave (TV, telefonija, Wi-Fi, pametne sobe) te bi istaknuli sustav digitalnog oglašavanja, Samsung Magic info rješenje i Samsung ekrane za poslovnice vodeće osiguravateljske kuće.

Tvrtka Supra Net radila je na najvećem neboderu u hrvatskoj i na tom projektu bila izvođač za sva EKMI rješenja te je u neboderu postavila preko 15 različitih električnih sustava kao što su vatrodojava, nadzor, klima, komunikacije, rasvjeta.

Na tržištu je i dalje vidljiva povećana potreba za razvojem custom web i mobilnih rješenja koje radi naša tvrtka Notus.

Istovremeno, DataBox se u 2022. godini suočio s velikim izazovom s obzirom na to da su na energetskom tržištu probijeni svi rekordi cijene električne energije, a globalni izvještaji energetske zajednice predviđaju samo rast cijena električne energije i u narednom razdoblju. S obzirom na rast cijena energenata jedan od najvažnijih ciljeva naše tvrtke je pokrivanje kompletne potrošnje električne energije proizvodnjom iz obnovljivih izvora. Volatilnost i nepredvidivost cijena energenata samo je ubrzalo našu intenciju za izgradnjom vlastite solarne elektrane, zahvaljujući kojoj namjeravamo postati jedini klimatski neutralan podatkovni centar na ovim prostorima.

Također, osim svega navedenog, STORM Grupa je narasla za jednu novu tvrtku članicu. Radi se o tvrtki Poligon koja se bavi projektiranjem, proizvodnjom, implementacijom i održavanjem svih vrsta energetskih rasklopnih i procesnih industrijskih sustava. . Ova akvizicija prati našu strategiju pružanja najboljih i cjelovitih tehnoloških  rješenja na jednom mjestu, tako da korisnici svu brigu oko ICT tehnologija u najširem smislu, kao i pripadnim energetskim rješenjima za računalne sustave i podatkovne centre prepuste nama.

Što očekujete u 2023. godini?

U 2023. godini predviđam pad inflatornih kretanja i revitalizaciju tržišta te nastavak ulaganja u digitalizaciju svih poslovnih sustava. Što se naše Grupacije tiče, očekujem daljnji rast prihoda i dobiti, sporiji i s nižim trendom u usporedbi s prošlom godinom, ali sigurno sa strogo pozitivnim predznakom.

Još iz kategorije

Povećana potrošnja država na IT rješenja

Povećana potrošnja država na IT rješenja

28.01.2023.

Predviđa se da će svjetska državna IT potrošnja iznositi ukupno 588,9 milijardi dolara u 2023., što je povećanje od 6,8 posto u odnosu na 2022., prema Gartneru. “Vladine organizacije nastavljaju modernizirati naslijeđeni IT i ulagati u inicijative koje poboljšavaju pristup digitalnim uslugama budući da konstituenti sve više zahtijevaju iskustva koja su ekvivalentna online interakcijama s korisnicima u privatnom sektoru,” rekao je Daniel Snyder, direktor analitičara u Gartneru.

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

28.01.2023.

Infobip Shift, jedan od najvećih i najpopularnijih europskih događaja za razvojne programere, imat će svoje prvo izdanje u SAD-u u Miamiju, Florida, 23. svibnja 2023. Ovim će preseljenjem konferencija, isprva smještena u Hrvatskoj, napraviti sljedeći korak u svojim nastojanjima doprijeti i osnažiti globalnu zajednicu programera.

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

28.01.2023.

Čelnici GSMA predstavili su ključne teme za nadolazeći MWC23 u Barceloni. Novo izdanje najvećeg svjetskog sajma mobilnih tehnologija uključivat će obilje sadržaja o održivosti i prvi imerzivni prostor za pripovijedanje. MWC23 Barcelona traje od 27. veljače do 2. ožujka.