Stižu prve glasine o novom Windows Phone 9

Stižu prve glasine o novom Windows Phone 9

Podsjetimo li se samo kako se Microsoft se odvažio na jedan svježi pristup pri izradi Windows Phone 7, time nas više zanima što nam ova tvrtka sprema s novim Windows Phone 9.

No, vratimo se još malo na Windows Phone 7. Radilo se o operativnom sustavu kojime je Microsoft postigao potpuno odvajanje od Windows Mobile 6.5 i iako, primjerice, Windows Phone 8 dijeli mnogo sličnosti u pogledu elemenata u dizajnu s Windows 8 OS za računala, zapravo se u tome slučaju nije radilo o pokretanju istih aplikacija za Windows Phone 7. Sada se sve više čini kako je Microsoft spreman za novi redizajn mobitela. Ponovno.

Prema navodima Eldara Murtazina iz Mobile Reviewa, sljedeće verzije Windows Phoneova bit će objedinjavanje operativnog sustava za oboje - tablete i smartphoneove. Štoviše, Murtazin tvrdi kako ćemo imati prilike vidjeti potpuno novi UI koji će biti drugačiji od Metro UI-ja. On ističe kako Microsoft zapravo neće biti spreman priznati greške u slučaju Metro-a, obzirom da su ovaj interface poprilično promicali u oglašivačke svrhe. Nadalje nadodaje kako će nova verzija biti razvijena gotovo od samih temelja, odnosno same nule.

Prema Murtazinu, novi OS još uvijek ne postoji, no vjerojatno će biti dovršen u 2015. godini, o čemu ćemo biti pravovremeno obaviješteni.