Stigao novi Google Earth Pro 7.1

Stigao novi Google Earth Pro 7.1

Foto: Google

Povodom Dana planeta Zemlje, Google je izdao Google Earth Pro 7.1, novu verziju profesionalnog Google desktop alata. Nova verzija obogaćena je brojnim dodacima za izradu karata te dodacima za lakši tisak, koji će olakšati posao stvaranja znakovnih legendi i razmjera karata te dodavanje naslova na karte.

Novi Viewshed alat sada omogućuje korisnicima identificiranje i izračun položaja prama bilo kojem odabranom mjestu na karti. Prema tvrdnjama Google-a, Viewshed alat pruža korisnicima mogućnost uvida u vizualni utjecaj projekta na okolno ili cijelo područje oko projekta. Alat označava zelenom bojom područja koja je moguće vidjeti, te sivom bojom područja koja nisu vidljiva.

Nova napredna mogućnost ispisa, pruža korisnicima više kontrole nad izgledom i stilom karata koje su izradili. Korisnici sama mogu dodavati naslove, mjesta s opisom karata te znakovne legende . Na karte je moguće dodati i HTML područje što omogućava dodatne slike, opise i informacije o kartama. Također, sve to se može spremiti i u PDF formatu. Kako bi proslavili Dan planeta Zemlje, nova verzija Google Earth Pro 7.1 dostupna je po promotivnoj cijeni od 199 dolara tijekom 24 sata.

Još iz kategorije

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

20.08.2019. komentiraj

Jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki Comping, ostvarila je  značajan uspjeh ostvarivši platinum status davatelja rješenja u Dell Technologies Partnerskom programu za 2019. godinu. Ulaskom u Dell Technologies Partnerski program, Comping svojim korisnicima sada može ponuditi još širu paletu bitnih infrastrukturnih rješenja kako bi izgradili svoju digitalnu budućnost, transformirali IT i zaštitili svoju najvažniju imovinu – informacije. Temeljem uspješno postavljenog plana, odnosno certificiranja te uspješnih prodajnih rezultata, Comping je ispunio sve preduvjete, ali i poslovne zahtjeve za dobivanjem jednog od najviših statusa.

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

20.08.2019. komentiraj

Grupa stručnjaka za politička pitanja Europske unije predložila je zabranu korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadzora i “bodovanja pojedinaca” zato što smatraju kako to uključuje prikupljanje podataka građana, a tako nešto samo po sebi otvara pitanja etičnosti i morala.

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

20.08.2019. komentiraj

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava”, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.