Stigao novi Google Earth Pro 7.1

Stigao novi Google Earth Pro 7.1
Google

Povodom Dana planeta Zemlje, Google je izdao Google Earth Pro 7.1, novu verziju profesionalnog Google desktop alata. Nova verzija obogaćena je brojnim dodacima za izradu karata te dodacima za lakši tisak, koji će olakšati posao stvaranja znakovnih legendi i razmjera karata te dodavanje naslova na karte.

Novi Viewshed alat sada omogućuje korisnicima identificiranje i izračun položaja prama bilo kojem odabranom mjestu na karti. Prema tvrdnjama Google-a, Viewshed alat pruža korisnicima mogućnost uvida u vizualni utjecaj projekta na okolno ili cijelo područje oko projekta. Alat označava zelenom bojom područja koja je moguće vidjeti, te sivom bojom područja koja nisu vidljiva.

Nova napredna mogućnost ispisa, pruža korisnicima više kontrole nad izgledom i stilom karata koje su izradili. Korisnici sama mogu dodavati naslove, mjesta s opisom karata te znakovne legende . Na karte je moguće dodati i HTML područje što omogućava dodatne slike, opise i informacije o kartama. Također, sve to se može spremiti i u PDF formatu. Kako bi proslavili Dan planeta Zemlje, nova verzija Google Earth Pro 7.1 dostupna je po promotivnoj cijeni od 199 dolara tijekom 24 sata.