Stigao novi Google Earth Pro 7.1

Stigao novi Google Earth Pro 7.1

Foto: Google

Povodom Dana planeta Zemlje, Google je izdao Google Earth Pro 7.1, novu verziju profesionalnog Google desktop alata. Nova verzija obogaćena je brojnim dodacima za izradu karata te dodacima za lakši tisak, koji će olakšati posao stvaranja znakovnih legendi i razmjera karata te dodavanje naslova na karte.

Novi Viewshed alat sada omogućuje korisnicima identificiranje i izračun položaja prama bilo kojem odabranom mjestu na karti. Prema tvrdnjama Google-a, Viewshed alat pruža korisnicima mogućnost uvida u vizualni utjecaj projekta na okolno ili cijelo područje oko projekta. Alat označava zelenom bojom područja koja je moguće vidjeti, te sivom bojom područja koja nisu vidljiva.

Nova napredna mogućnost ispisa, pruža korisnicima više kontrole nad izgledom i stilom karata koje su izradili. Korisnici sama mogu dodavati naslove, mjesta s opisom karata te znakovne legende . Na karte je moguće dodati i HTML područje što omogućava dodatne slike, opise i informacije o kartama. Također, sve to se može spremiti i u PDF formatu. Kako bi proslavili Dan planeta Zemlje, nova verzija Google Earth Pro 7.1 dostupna je po promotivnoj cijeni od 199 dolara tijekom 24 sata.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.