Steve Wozniak ne vjeruje u autonomna vozila

Steve Wozniak ne vjeruje u autonomna vozila

Foto: Wikipedia

Steve Wozniak poznat je kao osoba koja voli tehnologiju i uvijek podržava njen napredak, čak i kad mnogi nemaju vjere u nju. Ali, kad se radi o vozilima bez vozača, odlučio je ipak „spustiti rampu“. Smatra da su takva vozila neizvediva i da je potpuno odustao od njih.

"Treniraju ih da znaju sve znakove i umjetna inteligencija (UI) će to svakako uspjeti. Ali, što kad se na cesti pojave nepredvidljive obavijesti i informacije? Umjetne inteligencija ih neće znati ili pročitati ili protumačiti. I to nije sve, kako bi se UI ponašala kraj ljudskih vozača, koji su nepredvidljivi? Kako bi reagirala u trenutku, kad situacija nije šablonizirana", pita se Wozniak.

Ipak, ostavlja prostor za razvoj vozila bez vozača, ali na način koji bi ipak podosta ograničio bit same ideje i izvedbe, bar kako je vide najveće kompanije uključene u razvoj tehnologije.

"Ako bi imali svoje posebne trake za vožnju, u redu. U prometu kakav je danas, ne bi to prošlo, nažalost", govori Wozniak.

Nije pomoglo ni što postoje testovi u realnim uvjetima, kao oni koje provodi MIT CSAIL (Massachusetts Institute of Technology Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory). Tamo se kreiralo  algoritme koji autonomnim vozilima omogućavaju da se više ponašaju kao ljudi, ali da ujedno poštuju pravila vožnje i paze na sigurnost.

Nova tehnika zapravo je modifikacija postojećeg koncepta koji izračunava gdje drugi automobili idu i kolike su šanse da se izbjegne sudar. Raniji su sustavi računali tako nešto unaprijed kako bi uštedjeli vrijeme, ali MIT koristi matematički učinkovit pristup koji kreira nove postavke na licu mjesta, koje se aktiviraju u trenucima kad performanse vožnje padnu ispod prosjeka koje pri vožnju ostvaruje čovjek. Pritom se u svakom trenutku pazi na sigurnost i sve uvjete na cesti, što autonomno vozilo čini daleko naprednijim od onoga kojim upravlja čovjek.

Wozniak nije impresioniran, a da od cijele priče zasad ništa, shvatio je kad se Apple povukao iz pokušaja da izvede vozila bez vozača.

"Nadao sam se da će Apple biti taj, ali odustao je od hardvera i odlučio se koncentrirati na softverski dio priče", zaključuje Woz.

Još iz kategorije

Prosječne plaće Quality Assurance zaposlenika

Prosječne plaće Quality Assurance zaposlenika

20.02.2019. komentiraj

Prosječna plaća za zaposlenike koji rade na osiguranju kvalitete softvera iznosi 8.592,00 kune neto, pokazuje istraživanje tvrtke Lemax provedeno krajem prošle godine godine s ciljem prikupljanja informacija o prosječnim plaćama na pozicijama osiguranja kvalitete (Quality Assurance) te podizanja svijesti o važnosti uloge osiguranja kvalitete softvera. Prosječna neto plaća za middle menadžment iznosi 8.711,00 kuna, za senior menadžment 11,144,00 kuna dok za voditeljske pozicije 11.826,00 kuna.

Umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost samo igrajući igrice

Umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost samo igrajući igrice

19.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija (UI) od 1997. godine i šahovskih partija s Garijem Kasparovim uspješno pobjeđuje ljude u igrama. Kroz dva desetljeća to se potvrdilo u igrama kao Go ili Dota 2, što je svakako hvalevrijedno no jednostavno nije dovoljno i umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost ako po cijele dane igra igre i uči kako u njima pobijediti ljude.

Do 2023. u upotrebi će biti 8 milijardi glasovnih asistenata

Do 2023. u upotrebi će biti 8 milijardi glasovnih asistenata

19.02.2019. komentiraj

Virtualni asistenti, kojima se u pravilu upravlja glasom, glavni su pokretač tržišta Interneta stvari (IoT) i prema prognozama bi ih se do 2023. godine diljem svijeta trebalo koristiti njih čak osam milijardi, osjetno više od aktualne 2,5 milijarde. To će biti dvostruko više od ukupnih korisnika interneta i imat će vrijednost od oko 80 milijardi američkih dolara.