Steve Jobs volio je Sony

Steve Jobs volio je Sony

Steve Jobs ušao je u legendu, a priče o njemu i dan danas zauzimaju puno prostora. Jedna takva priča koja je privukla dosta pažnje je njegov odnos s korporacijom Sony. Naime, pri povratku u Apple, Steve Jobs je bio odlučan u namjeri kako se licenca OS X ne smije stavljati u druge uređaje.

No, jedino je iznimka bio Sony. U zanimljivom intervjuu, bivši predsjednik Sony korporacije, Kunitake Ando, izjavio je kako je Jobs namjeravao da Mac OS pokreće Vaio. Jobs i Kunitake sastali su se krajem 2001. na Havajima, gdje je Kunitake bio za vrijeme božićnih blagdana.

Proveli su vrlo ugodno vrijeme i puno pričali o budućnosti korporacije Sony i Apple kompanije. Kunitake je pokušao svom timu objasniti Jobsove ideje i zamisli, no većina Vaio tima bili su protiv ideje o Mac OS-u. Laptop je u to vrijeme bio u potpunosti optimiziran za Windowse i cilj je bio da se približi prosječnim korisnicima.

Otkriveno je kako je Jobs bio u bliskom kontaktu sa Sonyjevim direktorima cijelo vrijeme te da je bio dobro upoznat s proizvodima tvrtke i posjećivao je sjedište Sony korporacije  mnogo puta. Proizvodi kao što su Sony Cybershot fotoaparat dodatno su impresionirali Apple legendu.