Steve Jobs volio je Sony

Steve Jobs volio je Sony

Steve Jobs ušao je u legendu, a priče o njemu i dan danas zauzimaju puno prostora. Jedna takva priča koja je privukla dosta pažnje je njegov odnos s korporacijom Sony. Naime, pri povratku u Apple, Steve Jobs je bio odlučan u namjeri kako se licenca OS X ne smije stavljati u druge uređaje.

No, jedino je iznimka bio Sony. U zanimljivom intervjuu, bivši predsjednik Sony korporacije, Kunitake Ando, izjavio je kako je Jobs namjeravao da Mac OS pokreće Vaio. Jobs i Kunitake sastali su se krajem 2001. na Havajima, gdje je Kunitake bio za vrijeme božićnih blagdana.

Proveli su vrlo ugodno vrijeme i puno pričali o budućnosti korporacije Sony i Apple kompanije. Kunitake je pokušao svom timu objasniti Jobsove ideje i zamisli, no većina Vaio tima bili su protiv ideje o Mac OS-u. Laptop je u to vrijeme bio u potpunosti optimiziran za Windowse i cilj je bio da se približi prosječnim korisnicima.

Otkriveno je kako je Jobs bio u bliskom kontaktu sa Sonyjevim direktorima cijelo vrijeme te da je bio dobro upoznat s proizvodima tvrtke i posjećivao je sjedište Sony korporacije  mnogo puta. Proizvodi kao što su Sony Cybershot fotoaparat dodatno su impresionirali Apple legendu.

Još iz kategorije

Objavljene dosad najbolje fotografije Next Image foto natječaja u Hrvatskoj

Objavljene dosad najbolje fotografije Next Image foto natječaja u Hrvatskoj

16.07.2020. komentiraj

Huawei je objavio neke od najboljih dosad prijavljenih fotografija za svoj Next Image foto natječaj na kojem njihovi korisnici imaju priliku podijeliti svoje radove i osvojiti vrijedne nagrade. Prijave će ocjenjivati renomirani fotografi, a ove se godine paralelno uz globalno, održava i lokalno natjecanje tako da hrvatski korisnici imaju duplo više razloga za prijavu svojih radova.

Hrvatska dobila predstavnika u Europskoj udruzi za elektromobilnost

Hrvatska dobila predstavnika u Europskoj udruzi za elektromobilnost

16.07.2020. komentiraj

Hrvatska udruga vozača električnih vozila Strujni krug postala je član Europske udruge za elektromobilnost i tako postala nacionalni predstavnik Hrvatske za elektromobilnost u Europskoj Uniji. Ovim se potezom Hrvatska priključila glavnom cilju Europske unije - povećanju kvalitete života svojih građana kroz čist zrak i smanjenu emisiju CO2.

Prelazak na DVB-T2/HEVC sustav započinje krajem listopada 2020.

Prelazak na DVB-T2/HEVC sustav započinje krajem listopada 2020.

15.07.2020. komentiraj

Nakon što je zbog mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa, HAKOM  u ožujku odgodio prelazak na novi sustav odašiljanja televizijskih programa,  Odašiljači i veze d.o.o (OiV) objavili su ovog petka, 10. srpnja, kako prelazak na novi DVB-T2/HEVC sustav odašiljanja započinje krajem listopada 2020.