STEMI-evci jako zadovoljni nastupom na CES-u u Las Vegasu

STEMI-evci jako zadovoljni nastupom na CES-u u Las Vegasu
Dražen Tomić, Damir Brkić

Domaći startup STEMI koji je na sajmu CES u Las Vegasu predstavio svog edukacijskog robota bio je „meta“ medija, ali i potencijalnih partnera i investitora. Kako sami ističu iznimno su zadovoljni nastupom i interesom na ovom najvećem svjetskom tehnološkom sajmu.

„Svjesni smo da je ovo tek prvi korak prema našem cilju, ali smo isto tako iznimno zadovljni sa svim kontaktima koje smo ostvarili na CESu. Gledamo na to kao prvu ključnu točku koja je odrađena na najbolji mogući način. Naime interes koji je vladao od samog početka do kraja sajma, što medija što potencijalnih partnera ali i kupaca, omogućio nam je da s lakoćom testiramo koliko je proizvod zanimljiv tržištu te da ostvarimo sve kontakte koje smo željeli“, ističe Mrin Trošelj iz STEMI-a.

Prema njegovim riječima Apple, Google, Samsung samo su neka od imena s kojima imaju konkretne korake koje moraju odraditi , no i veliki broj manjih distributera za zemlje kao što su Njemačka, Italija, UK, Australija, Kanada a i velik interes Kineza te mnogobrojni pozivi da dođu u Kinu znače im puno. „Predstoji nam iznimno puno posla kako bi te kontakte pretvorili u konkretne ugovore ali vjerujemo da smo na dobrom putu. Mailovi s pozivima za suradnju i preorderi ne prestaju stizati tako da je optimizam velik“, objašnjava Trošelj.

Veliki pomoć i zajednički rad s tvrtkom CROZ pokazali su se vrlo pozitivni i ulazak posao sa STEMI-em pokazao se dobar. Kako ističe Vedrana Miholić iz CROZ-a jako je ponosna na ovaj mladi tim koji je odradio posao izvrsno. Posao koji se odradio u Zagrebu pokazao se ključan kako bi ova 4 dana prošla glatko.

„Zahvalni smo svima koji su nam pomogli u pripremi od dizajna štanda do korisnih savjeta koje smo dobili od onih koji su ovdje već bili ili čak izlagali. Cijeli Hrvatski community ali i US ambasada bili su od velike pomoći kako bi ovdje došli spremni. Nije bilo jednostavno držati tempo koji je u kontinuitetu zahtijevao barem troje ljudi koji na štandu vode aktivne razgvore. Jučer smo se šalili da je najveće blago koje smo osvojili u Vegasu torba puna vizit karti i nju čuvamo kao oko u glavi. Ako se po jutru dan poznaje vjerujem da je ovo tek početak odlične STEMI priče“, zaključuje Vedrana Miholić.