STEM Gamesi ponovno okupljaju studente i to u novom virtualnom izdanju!

STEM Gamesi ponovno okupljaju studente i to u novom virtualnom izdanju!

STEM Games, međunarodno natjecanje studenata STEM područja koje se prošle godine nije uspjelo održati, zbog svima nam znanih okolnosti, u kojima i dalje živimo,  ove se godine adaptiralo te se vraća u punom jeku i to u online verziji pod nazivom STEM Games Safe Mode! Gamesi će ove godine trajati od 6. do 8. svibnja, a održat će se u obliku natjecanja u znanju. Prijave su započele, i traju do 25. travnja, a sve dodatne informacije o prijavama i samom natjecanju možete saznati na web stranici Gamesa i društvenim mrežama.

Ovogodišnji STEM Gamesi koncipirani su tako da će studenti u 3 dana u interdisciplinarnim timovima od 4 do 5 članova odmjeriti snage u rješavanju zadataka iz sva 4 STEM područja: prirodoslovlje (Science), tehnologija (Technology), inženjerstvo (Engineering) i matematika (Mathematics). Fokus STEM Gamesa čini jedinstvena generalna tema koja je nit vodilja zadataka na natjecanju. Tema ove godine je Dare to adapt, koja želi naglasiti važnost prilagodbe i interdisciplinarnosti u borbi s pandemijom koja nas je podsjetila da iz najtežih problema izranjaju najmaštovitija rješenja. Također, cijela novonastala situacija ukazuje nam i na to da koliko god se mi trudili izbjegavati nedaće, upravo njima dugujemo svoje postojanje jer je upravo zahtjev za prilagodbom i razvijanjem otpornosti ona sila koja pokreće evoluciju. Stoga svim sudionicima STEM Gamesa poručujemo: usudite se prilagoditi!

U kreiranju timova pozivamo vas na interdisciplinarnost i spajanje članova različitih fakulteta i područja u jedan tim, kako bi zajednički došli do rješenja. Također, omogućene su i individualne prijave sudionika, kojima će STEM Games organizacijski tim pomoći oformiti tim!

Od prvih Gamesa održanih 2018. ovo je natjecanje godišnje okupljalo gotovo 2 000 europskih studenata koji su se natjecali u znanju i sportu. Ovo je natjecanje koje organiziraju studenti za studente te iako je usmjereno na studente STEM područja, koji dolaze s FER-a, FSB-a, FERIT-a, MATHOS-a, FESB-a, FSRE-a, ETF SA, TVZ-a, PMF ZG, PMF Split i drugih institucija, organizacijski tim čine i studenti koji dolaze iz širokog spektra područja i institucija. Važan dio organizacije čine i članovi stručnog tima za znanje koji osmišljavaju zadatke za natjecanje, a i oni dolaze iz raznih institucija i sveučilišta poput Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku, Instituta Ruđer Bošković, Elektrotehničkog Fakulteta u Sarajevu, Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Iako se sad već nadaleko poznato natjecanje neće održati u svom izvornom obliku, vjerujemo da će studenti ponovno prepoznati njegovu vrijednost i iskoristiti ga na najbolji mogući način kako bi se u ovim pomalo nezahvalnim vremenima povezali s drugim studentima STEM područja i mentorima iz industrije i akademske zajednice.