Startup EazyOil je pobjednik PowerUp! Challengea u Hrvatskoj

Startup EazyOil  je pobjednik PowerUp! Challengea u Hrvatskoj

Foto: DepositPhotos

Na državnoj završnici EIT InnoEnergy PowerUp! Challengea,  koja je 21. svibnja održana online, EazyOil je proglašen EIT InnoEnergy Startupom godine u Hrvatskoj. EazyOil je automatski sustav naplate za benzinske postaje koji radi preko očitanja registracijske oznake vozila. „Prijavili smo se na ovo natjecanje da naoštrimo svoje vještine prezentiranja u suradnji s kvalitetnim mentorima. Nakon osvajanja prvog mjesta mogu samo reći hvala svim mentorima koji su nas dobro pripremili zadnja dva dana. Ostali startupovi su isto bili odlični i želim im puno uspjeha u budućnosti. I veliki poziv svima da skinu aplikaciju EazyOil i isprobaju lagodno točenje goriva.“ izjavio je Duje Roje predstavnik tima EazyOil.

Članovi ovogodišnjeg stručnog žirija bili su Damir Sabol, investitor i serijski poduzetnik, Luka Abrus – suosnivač i direktor tvrtke Five, Vedran Blagus – investicijski menadžer u fondu South Central Ventures i Michał Bajd - predstavnik InnoEnergya. Odabrani hrvatski predstavnik PowerUp! 2020 EazyOil predstavit će se na međunarodnom velikom finalu u lipnju gdje će se natjecati za vrijedne novčane nagrade od 50.000, 10.000 ili 5.000 eura, dok će najboljem biti ponuđena i dodatna investicija EIT InnoEnergy-a te nagrade partnera poput Amazon Web Services, Revolut ili SpeedUp Group.

Nagradu publike osvojio je startup eAgrar kojeg je predstavljao Slaven Damjanović. eAgrar je sustav koji omogućuje praćenje stanja poljoprivrednih usjeva temeljeno na IoT uređajima i naprednoj obradi podataka. Zahvaljujući eAgraru poljoprivrednici mogu mirno spavati jer im on dojavljuje informacije o mogućoj pojavi bolesti, mraza ili potrebi za navodnjavanjem.

Natjecanje organizira EIT InnoEnergy u 24 zemlje srednje i istočne Europe već šestu godinu za redom, a ove godine se prijavilo ukupno 425 tvrtki u ranoj fazi razvoja.  Hrvatski partner natjecanja je Invento Capital Partners koji je za hrvatske natjecatelje organizirao državno finale te im otvorio direktan put do europskih investitora. U Hrvatskoj je ove godine na finalu sudjelovalo 6 odabranih startupova s iznimno inovativnim i zanimljivim projektima.

„Ovo je šesto izdanje PowerUp Challengea koje organiziramo i po prvi put online. Zajedno s EIT InnoEnergyem smo pokrenuli novu platformu za komunikaciju koja će nam u budućnosti omogućiti podršku mladim poduzetnicima bez obzira gdje su. PowerUp! Challenge je izvrsna prilika za hrvatske startupove koji se žele predstaviti investitorima, a dobar primjer je i naš prošlogodišnji pobjednik hrvatskog finala AMPNet koji je osigurao investiciju od 150.000 eura. Čestitam svima koji su sudjelovali na PowerUp!2020, a ovogodišnjim pobjednicima također želim puno uspjeha s investitorima“, izjavio je Dalibor Marijanović, osnivač Invento Capital Partners, hrvatskog EIT InnoEnergy HUB-a.

Finalu natjecanja su prethodile PowerUp Bootcamp online radionice na kojima su timovima održane edukacije o razradi i unaprjeđenju poslovnog modela, intelektualnom vlasništvu te vještinama predstavljanja, a sudionici su dobili i korisne informacije o mogućnostima financiranja i suradnje na međunarodnom tržištu kroz Europsku poduzetničku mrežu i druge programe HAMAG-BICRO-a a koji je partner natjecanja.

„HAMAG-BICRO je središnja agencija za potporu poslovnom razvoju malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Kroz naše programe i aktivnosti pružamo potporu poduzetnicima u svim fazama poslovnog procesa, od istraživanja i razvoja, komercijalizacije pa do internacionalizacije poslovanja. InnoEnergy PowerUp događaj financiramo i podupiremo kroz projekt Europska poduzetnička mreža već nekoliko godina jer na taj način dajemo konkretnu podršku razvoju novih inovativnih ideja i rješenje iz područja obnovljive energije, pametnih tehnologija i mobilnosti“, izjavio je Mate Kovač, v.d. ravnatelj Sektora za razvoj i podršku korisnicima.

Još iz kategorije

Poduzetnici traže transparentno trošenje EU novca koji će doći Hrvatskoj kao pomoć zbog korona krize

Poduzetnici traže transparentno trošenje EU novca koji će doći Hrvatskoj kao pomoć zbog korona krize

28.05.2020. komentiraj

Europska komisija predložila je plan za spas gospodarstva Europske unije vrijedan 750 milijardi eura, od kojih bi Hrvatska trebala dobiti deset milijardi eura. Ta značajna sredstva, ako budu mudro upotrjebljena, mogu učiniti veliku razliku u brzini oporavka hrvatskog gospodarstva. Na korištenje sredstava Europska komisija neće imati mnogo utjecaja, nego će nacionalne vlade same predlagati projekte za investiranje. Ono što UGP smatra najvažnijim u ovoj situaciji je potpuno transparentno korištenje tih sredstava.

Građani su podržavali zabranu rada nedjeljom, iako tada najčešće odlaze u kupovinu

Građani su podržavali zabranu rada nedjeljom, iako tada najčešće odlaze u kupovinu

28.05.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je usvojena odluka o zabrani rada nedjeljom za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, Nacionalni stožer Civilne zaštite odlučio je navedenu odluku ukinuti i ponovno omogućiti rad trgovina nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera.

Gotovina bi mogla biti još jedna žrtava koronavirusa

Gotovina bi mogla biti još jedna žrtava koronavirusa

28.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa unijela je brojne promjene u našu svakodnevicu, a jedna od njih jest distanciranje od drugih osoba te izbjegavanje nepotrebnog kontakta. U tom smjeru išlo se s beskontaktnim plaćanjem i ljudi su se vrlo brzo navikli na to.