Startan informacijski servis Genius Croatia

Startan informacijski servis Genius Croatia

Od nedavno je postao dostupan na internetu informacijski servis „Genius Croatia“ (www.genius-croatia.com) kojeg je u Rijeci razvio Siniša Necko uz potporu Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci (STeP Ri).

Dosad nije bilo moguće na jednom mjestu pratiti hrvatske ideje, izume i inovacije spremne za tržište što je bio poticaj za nastanak projekta Genius Croatia.

Genius Croatia je platforma za promicanje, prezentaciju i komercijalizaciju hrvatskih inovativnih projekata, ideja, izuma, ljudi i timova te njihovo spajanje s domaćim i međunarodnim tržištem, kapitalom i gospodarstvom na bazi sve popularnijeg open innovation koncepta (Razvijanje inovacija s partnerima uz dijeljenje rizika i koristi). Očekuje se i porast broja Start up poduzeća s obzirom na činjenicu da će neki od projekata lakše dobiti potreban početni kapital od zainteresiranih investitora.

Ovaj web portal pozitivno bi trebao djelovati na podizanje svijesti o važnosti inovacija u društvu i educiranje u području zaštite intelektualnog vlasništva, a na pragu ulaska u EU gdje je kreiranje inovacija i štićenje intelektualnog vlasništva sastavni dio svakodnevnih poslovnih aktivnosti.