Startan informacijski servis Genius Croatia

Startan informacijski servis Genius Croatia

Od nedavno je postao dostupan na internetu informacijski servis „Genius Croatia“ (www.genius-croatia.com) kojeg je u Rijeci razvio Siniša Necko uz potporu Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci (STeP Ri).

Dosad nije bilo moguće na jednom mjestu pratiti hrvatske ideje, izume i inovacije spremne za tržište što je bio poticaj za nastanak projekta Genius Croatia.

Genius Croatia je platforma za promicanje, prezentaciju i komercijalizaciju hrvatskih inovativnih projekata, ideja, izuma, ljudi i timova te njihovo spajanje s domaćim i međunarodnim tržištem, kapitalom i gospodarstvom na bazi sve popularnijeg open innovation koncepta (Razvijanje inovacija s partnerima uz dijeljenje rizika i koristi). Očekuje se i porast broja Start up poduzeća s obzirom na činjenicu da će neki od projekata lakše dobiti potreban početni kapital od zainteresiranih investitora.

Ovaj web portal pozitivno bi trebao djelovati na podizanje svijesti o važnosti inovacija u društvu i educiranje u području zaštite intelektualnog vlasništva, a na pragu ulaska u EU gdje je kreiranje inovacija i štićenje intelektualnog vlasništva sastavni dio svakodnevnih poslovnih aktivnosti.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.