Spor rast potražnje za rješenjima za pametni dom

Spor rast potražnje za rješenjima za pametni dom
DepositPhotos

Kupnja potrošača i dalje se „hladi“ širom svijeta jer i dalje postoje makroekonomski problemi. Očekuje se da će usporavanje kupovine rezultirati niskim rastom za isporuke rješenja pametnih kućnih uređaja u 2022. godini, navodi IDC. Očekuje se da će globalne pošiljke ostati na 897,4 milijuna s glavnim kategorijama kao što su pametni zvučnici i televizori s kojim se suočavaju jednoznamenkasti pad.

"Ekstremne razine kupnje koje su se dogodile od početka pandemije blizu se pametnih zvučnika, televizora i uređaja za strujanje jer će potražnja za tim kategorijama ostati prigušena dok ekonomija ne vidi neko poboljšanje prema 2024.", rekao je Jitesh Ubrani, menadžer istraživanja za IDC -ove tragače za mobilnost i potrošačke uređaje.

"Međutim, ovo pruža priliku za uređaje za uštedu troškova, poput pametnih termostata i pametne rasvjete, jer ovi proizvodi mogu pomoći potrošačima da smanje troškove tijekom inflacijskog razdoblja“, tvrdi Urbani.

"Sjeverna Amerika vodit će ostatak svijeta u i pošiljkama i vrijednosti veći dio prognoziranog razdoblja, dijelom zbog toga što je regija daljnja duž njegove krivulje usvajanja u usporedbi s drugim dijelovima svijeta", rekao je Adam Wright, viši menadžer istraživanja , Pametni uređaji za dom i ured. "Do 2026. očekujemo da će Azija/Pacifička regija nadvladati Sjevernu Ameriku u količinama pošiljke. Rastuće stope prodora širokopojasne mreže i priliv dobavljača koji ulaze na tržište u aziji/Tihom oceanu, Latinskoj Americi i regijama EMEA značajno će pridonijeti tempama Usvajanje pametnih kućnih uređaja u ovim dijelovima svijeta“, pojašnjava Wright.

Do 2026. očekuje se da će pametni kućni uređaji rasti na 8,6 posto CAGR. Najveći rast bit će u Smart Lightningu (23,9 posto), a slijedi nadzor/sigurnost kuće (9,7 posto). Vodeći segment pošiljaka do 2026. bit će video zabava (331,8 milijuna), a slijedi nadzor/sigurnost kuće (276,1 milijuna) i Lightning (232,9 milijuna). Pametni zvučnici, koji sada zauzimaju treće mjesto u pošiljkama (124,2 milijuna projiciranih za 2022.), do 2026. godine će pasti na četvrto mjesto među kategorijama pametnih kuća (144 milijuna komada).