Spanoptic S02 E7: Span centar kibernetičke sigurnosti - Cyber prijetnje i cyber obrana

Spanoptic S02 E7: Span centar kibernetičke sigurnosti - Cyber prijetnje i cyber obrana

Svatko u organizaciji može biti najslabija karika ili najčvršći stup obrane kada je u pitanju cyber sigurnost. Gotovo dvije trećine tvrtki u svijetu meta su neke vrste cyber napada, a prema istraživanjima, u sljedeće dvije godine možemo očekivati manjak od 3.5 milijuna cybersec stručnjaka!

Span je nedavno otvorio svoj Centar kibernetičke sigurnosti, prvi te vrste u regiji, koji pruža konzalting i treninge iz cyber sigurnosti za svakog zaposlenika, od IT i sigurnosnih stručnjaka do administrativnih djelatnika i vodećeg menadžmenta.

Za najrecentniji uvid u turbulentni svijet cyber securityja poslušajte što Spanov CEO Nikola Dujmović i Blue Team Leader Hrvoje Englman imaju za reći našem Slavenu. Saznat ćete štošta - u to možete biti sigurni!

Prije nego što pogledate samu epizodu, korisno je znati kako Span centar kibernetičke sigurnosti u Hrvatsku dovodi najmodernije svjetske prakse i iskustvo te je namijenjen prijenosu znanja i osnaživanju poslovne zajednice da što efikasnije odgovori na sve prisutnije i sve sofisticiranije cyber prijetnje koje predstavljaju jedan od najvećih rizika za poslovanje.

Novootvoreni Centar nudit će edukacije, treninge i konzultantske usluge namijenjene zaposlenicima iz javnog i privatnog sektora, a program je prilagođen specifičnim potrebama polaznika ili tvrtke te podrazumijeva aktivno sudjelovanje u stvarnim situacijama, gdje profesionalni hakeri simuliraju stvarne napade na njihove poslovne sustave.

Za početak, pogledajte što ovomjesečni Spanoptic sudionici kažu o najnovijim trendovima na polju kibernetičke sigurnosti i kako ne biti ona najslabija karika s početka teksta, već prva i zadnja linija obrane od cyber napada u vašoj organizaciji - bez obzira je li riječ o malom startupu ili internacionalnom konglomeratu. Svatko može naučiti više o tome kako se zaštititi, i to uskoro više neće biti samo opcija, već i nužnost.